Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Консултации за съставите на СИК за изборите за Народно Събрание на 2 октомври 2022 г.

Е-мейл Печат

Днес, 23.08.2022 г., Кметът Галина Стоянова проведе консултации за определяне на съставите на Секционните избирателни комисии /СИК/ за предстоящите избори за Народно събрание на 2 октомври 2022 г.

Според разпоредбите на Изборния кодекс, в тези консултации участваха парламентарно представените в 47-то Народно събрание политически партии: Коалиция „Продължаваме промяната“, Коалиция „ГЕРБ-СДС“, Партия „ДПС“, Коалиция „БСП за България“, Партия „Има такъв народ“, Коалиция „Демократична България – обединение“.

Със заповед на Кмета на Община Казанлък № 1281/05.08.2022 г. са образувани 90 избирателни секции на територията на общината, в т.ч секция в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и подвижна комисия, в които ще могат да гласуват хората с увреждания.

В изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс и Решение на РИК Стара Загора в община Казанлък ще има 8 секции, които са с под 500 избиратели, за които СИК са в състав до 7 членове, и 82 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в 9-членен състав.

Съгласно методиката за определяне на съставите на СИК, на база на процентното представителство в Парламента, партиите в Казанлък ще участват със следните бройки в секционните комисии: Коалиция „Продължаване промяната“ - 180, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ - 159, Партия „ДПС“ - 95, Коалиция „БСП за България“ - 90, Партия „Има такъв народ“ - 90, Коалиция „Демократична България – обединение“ – 90.

Кметът Галина Стоянова пожела успех на всички политически партии, които ще участват в изборите за Народно събрание на 2 октомври 2022 г.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: