Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Нови рози засадиха в парк „Розариум“ кандидатките за Царица Роза 2022

Е-мейл Печат

Тазгодишните претендентки за короната дадоха начало на традиционното засаждане на рози в навечерието на Празника. В специална алея в парк „Розариум“ всяко от младите момичета засади по стрък розови рози и така те спазиха обичая Казанлък да бъде украсен за фестивалните дни и зарадваха група китайски туристи.

От Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ към момента са осигурили около 7 000 рози за голямата кампания за разхубавяването на града, но предупреждават, че е възможно броят им да се увеличи.

Кметът на Казанлък представи на бъдещите абитуриентки основния екип, който ще работи с тях за по-доброто им участие в конкурса – спектакъл за избор на Царица Роза 2022: коафьорът Стенли Нанчев, директорът на Музея по фотография Стефан Папукчиев и инструкторът по зумба Гергана Начева. Те направиха първи генерални напътствия към момичетата. Те се запознаха и с програмата „Пътят към Короната“, по която започва подготовката им за спектакъла още от утре.

 По-рано през деня кандидатките за Царица Роза 2017 участваха в първия си урок по хореография по „Пътят към короната“ с преподавател Ваня Минчева. В натоварената програма на хубавиците за извайване на визия, маниери и поведение на изискана дама са предвидени и обучение по протокол и етикет с лектор Антони Илев – директор на Професионалната гимназията по лека промишленост и туризъм, още хореография с професионалните напътствия на Гергана Начева – хореограф по модерни танци и Зумба и най-важното – опознаване на богатото културно-историческо наследство в Долината на розите и на тракийските царе, за да бъде Царица Роза 2017 неин достоен посланик в България и по света.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: