Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

С йога и медитация на трева борят пост-Ковид синдрома в Пловдив

Е-мейл Печат

5 съвета на Гарабитов за изкуството на дълголетието - как да останем млади, здрави и силни.

 „Днес повече от всякога се нуждаем от йога и медитация ежедневно и постоянно, за да запазим психиката и здравето си. Девизът на йога е: Бъди добър, прави добро. Древната школа е доказала се през вековете система за самоусъвършенстване на физиката и духа“, казва Иван Гарабитов по повод честването на 21 юни за първи път в България на Международния ден на йога.

 Гарабитов, който наскоро навърши 76 години, практикува йога от 1955 г. Той е последовател на Учителя Венцислав Евтимов и ученик на Шри Чинмой, създателят на философията за себенадминаването - вроденият импулс на всяко човешко същество за интелектуална, творческа и духовна еволюция.

 От 2008 г. – от откриването на йога зала „Шри Чинмой“ в център „Гарабитов“ в Пловдив, Иван води безплатна медитация всеки понеделник. Център „Гарабитов“ в Пловдив е един от малкото в страната, където медитация и йога се практикуват върху тревата, освен в просторната зала с много прозорци. „Навън, в здравословен досег с Майката Земя, е най-добрият вариант да правим асани и да се научим да дишаме правилно във време на пандемия“, казва Гарабитов. Сред природата се извършва и матрично-ритъмната терапия, която действа на клетъчно ниво за премахване на целулит, за сваляне на килограми и подмладяване. Самият Гарабитов демонстрира перфектна форма като и на 76 години изпълнява йога пози, които младежи дори не помислят да пробват. Възрастта няма значение доказва непрекъснато природолечителят Иван Гарабитов.

 Известният български гуру в здравословното отслабване и подмладяване дава 5 прости съвета за укрепване на физиката, имунитета и психиката, 5 правила за изкуството на дълголетието - как да останем млади, здрави и силни:

  1. Дишането трябва да е дълбоко и спокойно, за да успокои ума и подобри съня. Когато, някой вдишва и издишва през устата, той е болен.
  2. Мисленето - ако сме убедени, че няма спасение от болестта, няма как да оздравеем. Трябва да мислим позитивно, което ще ни помогне да постигнем отлично здраве и спокоен ум. Алчността, завистта, злобата правят хората нещастни, съсипват психиката. Когато психиката боледува, боледува и физиката.
  3. Водата – тя е лекарство, ако се приема 45-50 минути преди и след хранене, и отрова по време на хранене, защото разрежда стомашните сокове и започва нарушаване на обмяната на веществата. Тогава идват и болестите.
  4. Хранене – боледуваме, не само защото приемаме вредна храна, но и не ядем правилно. Правилно е да се храним повече пъти дневно с по-малки дози. Преяждането вреди. Дъвчете всяка хапка поне 32 пъти.
  5. Движение - ако начинът ни на живот не осигурява достатъчно движение на мускулите и ставите с времето се появяват болести и дискомфорт. Затова трябва ежедневно да се движим.
 
Банер

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: