Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Цветя за паметта на Левски от кмета на Казанлък

Е-мейл Печат

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова се поклони и поднесе цветя пред Паметната плоча, посветена на Васил Левски на бул. „23 Пехотен шипченски полк“ в Казанлък. Барелефът е издигнат на сградата, където е бил ханът на баба Гана в Новенската махала. Предполага се, че това е мястото, където Апостолът на Свободата е отсядал при гостуванията си в Казанлък, а през 1871 г. е основан Казанлъшкият революционен комитет.

Поклонението пред паметта на Апостола и отбелязването на 148 години от неговата гибел премина по неговите стъпки в Казанлък. В катедралния храм „Света Троица”, където той се разкрива пред духовниците като Йеродякон Игнатий и участва във вечерно богослужение, бе отслужена заупокойна молитва за душата на националния ни герой. Много от иконите в старата църква са дело на възрожденския зограф Петьо Ганин, син на баба Гана.

Представители на ръководството на Общински съвет и Общината се поклониха  и поднесоха цветя на признателност пред бюст-паметника на Героя на България в едноименното парково пространство в ж.к.“Васил Левски“.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: