Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Месец за Рафи

Е-мейл Печат


Следващото събитие в Музей на фотографията и съвремемнните визуални изкуства се посвещава на един добре познат талант в казанлъшките среди – Рафаил Маринов.

Роден е на 14.01.1987г в София, но с казанлъшки корени. Завършва ПГИИ "Проф.Николай Райнов" през 2006г.със специалност „живопис и керамика“. Твори в различни техники - масло, акрил и туш. Силната страна на творбите му се оказва тушът.

След кончината на майка му – Лили Маринова, от където е и казанлъшкият му корен,  Рафаил преминава през много тежък личен период и пректарява да твори за няколко години, но не спира да снима! Интересът към фотографията идва от страна на баща му – Коста Маринов, който се занимава с фотография от 15-годишен.

Приятели и познати описват Рафи като позитивна и спокоина личност, излъчваща „почти ангелско присъствие“. С уникалното си и нестандартно усещане за живота и заобикалящата го среда, Рафи остави след себе си творби изпълнени с проницателни послания. Творчеството му е с ясно изградена специфика и завършен облик. С невероятното си усещане за компазиция, успява да придаде смисъл и на нестандартното.

Над 40 творби, микс от фотография, акварел и туш, ще ни покажат света през погледа на Рафи. „При селекцията на фотографиите разбрах колко много харесва Казанлък – малко тихо градче, което той имаше навик да обикаля сутрин рано от край до край я с любимото си колело, я пеша...“, сподели инциатора зад изложбата Татяна Бончева.

Рафаил беше всестранно надарен творец, влюбен в природата, който навсякъде виждаше необичайното и красивото…

Изложбата „НЕИЗКАЗАНОТО МЕЖДУ ФАНТАЗИЯ И РЕАЛНОСТ“ ще се открие този петък /06.11.2020г/ от 17:30ч. в двора на Музей на фотографията и съвремемнните визуални изкуства, при спазване на всички санитарни мерки.

 

СЛУШАЙТЕ НИ!Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

В момента слушате: Зарежда ...

Слушайте ни през web...


Зарежда ...

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: