Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа 38-годишен мъж за кражба от магазин

Е-мейл Печат

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.П., на 38 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 5.09.2020 г., в гр. Стара Загора, е отнел чужди движими вещи – мъжки елек и хранителни стоки, всичко на обща стойност 28 лева, собственост на търговско дружество, от владението на материално отговорното лице, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоени, като кражбата е извършена при условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 196 ал. 1 вр. 194 вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1, вр. чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 5.09.2020 г., обвиняемият П.П. изпитвал недостиг на финансови средства и решил да извърши кражба. Той се намирал в източната част на гр. Стара Загора, където посетил голям търговски обект. От магазина откраднал хранителни стоки, които прикрил с отнета връхна дреха. След касова зона в търговския обект обвиняемият бил заловен и предаден на органите на полицията.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан за престъпления от общ характер – кражби и държане на високорискови наркотични вещества. Деянието на 5.09.2020 г. е извършено в условията на опасен рецидив, след като през месец февруари 2020 г. П.П. е бил освободен от затвора.

Взетата спрямо П.П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

13 октомври 2020 г.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: