Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Европейски дни на наследството в Общинска библиотека "Искра"

Е-мейл Печат

Общинска библиотека "Искра" съвместно с Община Казанлък и тази година, за пореден път, организира събития, свързани с голямата инициативата „Европейски дни на наследството” (ЕДН) – съвместен проект на Съвета на Европа и Европейската комисия, която тази година се провежда под надслов: „Европа, общо наследство”.

По време на инициативата стремежът на организаторите от библиотеката е да се акцентира върху значимостта на културните процеси в Казанлък и страната, да се докаже,че Казанлък още през 19 век е имал изградена европейска културна визия, да се покажат постижения на наши и чужди творци и с това да се даде възможност на местната общност и гостите на града да се докоснат до културното наследство в свободен и достъпен режим.
"Този поглед върху културния афиш на културния институт ни напомня, че

културното наследство ни предлага креативни решения и ни помага да виждаме миналото като вектор на нови идеи за изграждането на едно ново бъдеще. Бъдеще на мислещи хора, с естетични потребности, загрижени за културното наследство. Той показва и големите културни, информационни и фондови възможности на Общинска библиотека "Искра", която извън цикъла събития, всекидневно популяризира книжовното културно наследство сред читателите. Надяваме се, нашите съграждани да харесат събитията  и така да затвърдим  културния и социален диалог с тях."- споделя директорът на културния институт Анна Кожухарова.

В програмата са включени изложби на библиотечни документи,снимки  и репродукции, мини фест на наградени в Европа български филми, дни на отворените врати и още други изненади. Всички събития са със свободен вход и безплатни.

По дни афишът е в следния вид:

7.09-30.09- "Човешкото лице на четенето". Изложба, фоайе втори етаж.

11.09-25.09- "Шедьоври на европейската литература". Изложба, Заемна за възрастни.

14.09-30.09- "Влияние на европейската култура в Казанлък през 19 век". Изложба, Отдел Краезнание.

15.09-19.09- Мини фест "Българското кино на европейска сцена". Прожекции на филми, всеки ден от 10 до 13 часа. Отдел "Изкуства"

16.09-18.09- Дни на отворените врати.

18.09-30.09- "Бунт и естетика в европейската живопис на 19-20 век". Изложба. Отдел "Изкуства".

 

СЛУШАЙТЕ НИ!Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

В момента слушате: Зарежда ...

Слушайте ни през web...


Зарежда ...

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: