Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Възстановяват училището в село Розово

Е-мейл Печат


Кандидатът за кмет на казанлъшкото село Розово, издигнат от ПП ГЕРБ (№43), Венцислав Колев, съвместно с розовците Николай Спиров и арх. Николай Николов предложиха на жителите на селото една напълно реална възможност за възстановяване на местното училище „Св. св. Кирил и Методий”, което през 2009 г. със заповед на министъра на образованието е затворено. Идеята на новите „възрожденци” е, вместо да тъне в разруха и нищета, да го преустроят и реконструират в Детска академия за развитие на таланти, която да развива знанията и уменията, както на местните деца, така и на тези от цялата страна.

Идеята срещна бурните аплодисмети на розовци, които с интерес изслушаха представянето на цялостната концепция. Предвижда се основната сграда да бъде реновирана, ще бъдат изградени тенис корт и мини футболно игрище, зали за занимания по интереси, както и спални помещения. На сградата, която е изцяло общинска собственост, ще бъде вдъхнат нов живот.

„Като хора, които милеем за с. Розово и страната ни, искаме да събудим интереса и жаждата за знания на децата за наука. Искаме да акцентираме на изкуството, на спорта. Нашата основна цел е децата да растат здрави”, единодушни бяха кандидатът за кмет от ГЕРБ (№43) Венцислав Колев, Николай Спиров и арх. Николай Николов.Така изглежда идеята за възраждане на училището в с. Розово: 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: