Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Посещението в Европейския парламент бе полезно и интересно за казанлъшките младежи от МГЕРБ

Е-мейл Печат

Десислава Тинева, Мария Ненова, Яни Няголов и Стефан Чакъров са четиримата младежи от Казанлък, които по покана на евродепутата Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) посетиха Европейския парламент през изминалата седмица. Четиримата казанлъчани на младежката структура на ГЕРБ в града на розите успяха да се запознаят по-отблизо с работата на евро институциите и да добият лични впечатления от дейността на българския представител.

За Мария, която в момента е студентка в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, посещението се оказва ключово за решението й да продължи образованието си в степен магистър именно по специалност „Международни икономически отношения”. „Срещата ни с Ева Майдел и нейният екип ме вдъхновиха да променя предварителната си нагласа за нещата. Тя ни разказа за 10-годишния период на работа по приемане на директивата за роуминга. Всъщност, докато бяхме в Брюксел, усетихме ползата от него. Но важното в случая за мен е и друго - когато вярваш в нещо, когато работиш в името на нещо и си упорит, резултатите могат да бъдат налице”, разказва Мария Ненова. Към нейните думи се присъединява и Десислава. 24-годишното момиче вече е завършила висшето си образование по специалност „Макроикономика”. За нея актуалните въпроси, по които работи Ева Майдел, са й познати и свързани с образованието й. „Наясно съм с напредъка на страната ни по отношение на конвергенцията, която се установява в докладите на ЕК и ЕЦБ, и проявявам интерес към това. От тази гледна точка посещението ми беше още по-полезно и интересно”, казва Десислава Тинева.

Другите двама младежи от МГЕРБ, посетили Европарламента, се развиват в областта на  машиностроенето и производството. Една от интересните теми за 27-годишния Стефан Чакъров се оказва свързана с формирането на таксите за междубанковите преводи в страните от ЕС. Макар той да е завършил "Ядрена физика" в СУ "Св. Климент Охридски" и Технически университет със специалност "Машиностроителна техника и технологии", за него като европейски гражданин е важно кога банковите такси за международен превод ще намалеят.

Освен да разгледат Европарламента и работните места на комисиите, в близост до институцията четиримата казанлъчани от МГЕРБ са имали възможността да посетят и "Къщата на Европа". Младежите бяха единодушни, че са се почувствали  горди, когато в местен 6-етажен музей, редом с всички ценности, е била изложена и Търновската конституция. Като иновативен подход ги е впечатлил фактът, че всеки посетител е получавал таблет, посредством който да чете и/или слуша историята на конкретния експонат.

Пресцентър на ГЕРБ – Казанлък

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: