Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Държавата ще подкрепи Община Казанлък за ремонт на надлеза при “Арсенал” АД

Е-мейл Печат

Държавата ще подкрепи Община Казанлък при реализирането на ремонтните дейности на надлеза, отвеждащ пътникопотока от града към местната оръжейница “Арсенал” АД, това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов при посещението си в града на розите. Още през 2016 г. Община Казанлък разработи проекта за реконструкцията, чиято стойност е 1,2 млн.лв. “Макар този пътен участък - надлезът - да не е част от общинската инфраструктура, ремонтът е нужен. Благодарение на разбирането от страна на Цветан Цветанов и министърът на регионалното развитие ремонтът ще се случи”, поясни кметът на Казанлък и председател на казанлъшката структура на ГЕРБ Галина Стоянова, като отбеляза, че дневно над 10 000 души ползват надлеза.

Тя припомни, че опозицията критикува държавата, че отделя средства за общините, но и риторично попита: “А за кого другиго да ги дава?”

Стоянова, която получи от Цветан Цветанов висока оценка за свършеното в Община Казанлък през 2017 г, бе категорична, че не трябва да се политиканства, а да се действа и работи, и даде за пример получената подкрепа и от трите правителства на Бойко Борисов. “В ГЕРБ няма какво да делим. Ние сме единни и работим заедно, в екип”, подчерта Галина Стоянова.

В момента Община Казанлък няма задължения, за разлика от 2011 г, когато при встъпването си в длъжност, кметът Галина Стоянова завари 10 млн.лв. задължения към контрагенти. Нещо повече. Днес Община Казанлък се развива успешно, надгражда вече постигнатото през последните 6 години, констатира Цветан Цветанов. Той заедно с кмета Стоянова, Емил Христов - заместник-председател на НС, Борис Кърчев и Маноил Манев - народни представители, направиха оглед как протичат ремонтните дейности в кв. Изток и получиха специални благодарности от жителите на квартала. Кольо Петков - един от живущите в бл. 27, посочи, че от 1981 г. насам такива мащабни реконструкции не са правени.

Проектът e предназначен изцяло за кв. "Изток" и е на обща стойност 5 655 048,59 лв. От тях 4 806 791.31 лв. са от Европейския фонд за регионално развитие по ОП „Региони в растеж" 2014-2020 г., а останалите 848 257,28 лв. са осигурени от държавата.

Освен модернизацията на кв. „Изток“, в града се изпълнява и проект „Обновяване на образователната инфраструктура в Община Казанлък", финансиран също по ОП „Региони в растеж 2014-2020". Проектът на обща стойност 9 504 532,06 лв. ще обхване двете детски градини в кв. „Изток“, училищата в градовете Шипка и Крън и тези в селата Овощник и Хаджидимитрово. Освен строително-монтажните работи като въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт и изграждане на водопровод и канализационни инсталации, газификация и свързване с градската газоразпределителна мрежа, ще бъде извършен и цялостен монтаж на напълно ново оборудване.

Пресцентър на ПП ГЕРБ - Казанлък

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: