Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Политика


150 години от рождението на Георги Кирков - Майстора

Е-мейл Печат

Националният политически институт „Димитър Благоев” и БСП Казанлък ще отбележат 150-годишнината от рождението на Георги Кирков – Майстора с поредица мероприятия. На 15 август (вторник) от 11;00 часа пред паметника на Георги Кирков в Казанлък ще се проведе тържество по случай годишнината и ще бъдат поднесени венци и цветя. Малко по-късно от 12:00 часа в ЛХМ „Чудомир” ще се проведе кръгла маса на тема „Георги Кирков Майстора и поуките му за днешното време”. В нея участие ще вземат изследователи на творчеството и делото на Майстора: проф. д.с.н. Максим Мизов и д-р Димитър Генчев, Любка Герасимова – председател на ПК „Георги Кирков” – Красно село, представители от Стара Загора и Казанлък и други.

На 15 август 1867 г. се навършват 150 години от рождението на един от първоапостолите на социалистическото движение в България – левият теоретик, депутатът с няколко мандата в Народното събрание, общинският съветник, най-големият парламентарен оратор в историята на лявото движение, пламенният и обичан народният трибун, великолепният публицист, поетът, сатирикът и хумористът Георги Кирков – Майстора.

Идеите, творчеството и делото на Майстора остават завинаги в историческата памет, в умовете, сърцата и душите на истинските социалисти от различни поколения въпреки дистанцията на времето и политическите конюнктури.

Пресцентъра на ОбС на БСП - Казанлък
 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: