Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Казанлъшки младежи посетиха парламента

Е-мейл Печат

По покана на народните представители от ГЕРБ за Старозагорско Емил Христов, Борис Кърчев, Маноил Манев и Радостин Танев на посещение в парламента бяха близо 40 младежи от област Стара Загора.

„Пред нас стои една цел – младите хора да бъдат активни, да бъдат заинтересовани от политиката, защото тя влияе пряко на живота на всички ни“, каза Радостин Танев, който освен депутат в 44-тото НС е и областен координатор на МГЕРБ – Стара Загора. „Вярвам, че всеки един от вас има желанието и мотивацията, както и знанията, да бъде полезен на обществото. Срещите между младите хора и представителите на държавната и местна власт са от голямо значение, така едните получават опит, а другите – обратната връзка за свършеното от тях. Това е само първата от много подобни инициативи, които предстоят“, допълни пред младежите Танев.

За мене беше удоволствие да разговарям днес в парламента с млади хора от Стара Загора. Те се интересуваха как протича един пленарен ден и каква е законодателната работа на Народното събрание. Младежите ни бяха гости по покана на народния представител Радостин Танев. Подарихме им изданието „Началата на българския парламентаризъм“.

Младите хора от партийните структури в Стара Загора, Казанлък, Раднево, Мъглиж, Братя Даскалови и Ветрен посетиха пленарната зала и чуха част от докладите на парламентарните комисии, а след това се срещнаха и с председателя на Народното събрание Димитър Главчев. Как протича работният ден на депутатите, колко трудно се вземат решения, коя част от дейностите на народния представител е най-интересна бяха само част от въпросите, които младежите зададоха на Главчев. От него те успяха да научат подробности около взетите наскоро решения в парламента, както и какво предстои да се случи на държавно ниво.

МГЕРБ – Стара Загора се срещнаха и със зам.-председателя на партията и председател на ПГ Цветан Цветанов. От думите му стана ясно, че структурите в областта са едни от най-активните в страната, което личи не само по време на предизборни кампании. Цветанов пожела на младите хора да бъдат посланици на добри вести и съвестно отношение към политиката, за да се минимизират фалшивите новини и негативизма. Младежите разговаряха още и с Георг Георгиев, зам.-министър на външните работи и председател на МГЕРБ.

Димитър Главчев след посещението: "За мене беше удоволствие да разговарям в парламента с млади хора от Стара Загора. Те се интересуваха как протича един пленарен ден и каква е законодателната работа на Народното събрание. Младежите ни бяха гости по покана на народния представител Радостин Танев. Подарихме им изданието „Началата на българския парламентаризъм“."

Пресцентър на ПП ГЕРБ - Казанлък
 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: