Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Празник на розата и минералната вода в Павел Баня

Е-мейл Печат

Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова присъстваха на 10 юни вечерта на Празника но розата и минералната вода в Павел баня. Гости на тържествата в курортното градче бяха и посланикът на Палестина у нас д-р Ахмед Ал Мадбух, руснаци от побратимения на Павел баня град Лиски, група приятели от Македония, много туристи от цялата страна.

Празникът започна с обиколка на официалните гости в  „селските дворове”. В парка срещу Общината всяко от 13-те села на община Павел баня беше обособило своя „територия”, на която представяше типични за региона ястия и занаяти. Руският град Лиски и кметът на Павел баня Станимир Радевски участваха в импровизираното кулинарно изложение със самостоятелни щандове. В своята разходка из „дворовете” г-н Радевски и неговите гости бяха предвождани от тазгодишната Царица Роза Маргарита Христова и Царя на минералната вода Георги Каратенев.

След кулинарната фиеста гостите се насладиха на феерия от цветове, музика и танци, представена на централния площад „Освобождение” от фолклорни и кукерски групи от България, Русия, Македония и други страни.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: