Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Дaже и да бях упражнил геноцид върху българите, договорът с Колесо няма да стане по-законен

Е-мейл Печат

Снимка: Фейсбук

Александър Гремин отговори на въпросите на Радио Севтополис, касаещи неговото разследване около договора на Васил Самрски с театър "Колесо". На 10. 12. 2012 г. на свое заседание Градската Дума в Толиати е провела дебати около ситуацията с театъра. Според официалният сайт на Думата, депутатите са отхвърлили сумата от 771 хиляди рубли, която театъра трябва да заплати на Васил Самарски за извършените от него услуги тъй като според тях, такава дейност не е извършена и няма резултат. С това си решение местните съветници свалят тази сума от задълженията на театъра. Директорът на театъра Янина Незванкина е предложила на Самарски разтрогване на договора по взаимно съгласие, тъй като е незаконно сключен.

 

 

Никъде в официалните сайтове на община Толиати или на местната Дума не се споменава за посещение на казанлъшка бизнесделегация в града през месец октомври 2012 г., още по-малко с представители на община Казанлък. В раздел международно сътрудничество на сайта на община Толияти няма такава информация. За подобно посещение не е писал в своя личен сайт кмета на Толиати Андреев. За такова gostuwane не знае даже и господин Гремин.

Предлагам ви позицията на депутата от градската дума Александър Гремин във връзка с казаното на пресконференцията от Васил Самарски.

1. У меня нет официальной позиции по ситуации с договором между театром Колесо и Василом Самарски. Я лишь исследовал этот вопрос и пришел к выводу, что договор заключен незаконно. По законам России, муниципальное учреждение (а театр - именно такое и есть) не имеет права заключать договор оказания услуг на сумму, превышающую 100 тысяч рублей, без конкурса или аукциона. Руководство мэрии и новое руководство театра пришло к такому же выводу. Таким образом, договор с Василом будет расторгнут как незаконно заключенный.
Есть вопросы и о целесообразности данного договора.
2. Я действительно несколько раз публично ударил по лицу одного подонка, называющего себя журналистом. И меня действительно за это сейчас судят. Тут Васил не врет, но при чем здесь это? Даже если бы я осуществлял геноцид болгар, его договор с Колесом не стал бы от этого более законным.

"Нямам официална позиция по  ситуацията с договора между театър "Колесо" и Васил Самарски. Само съм разследвал този въпрос и дойдох до извода че този договор е сключен незаконно. По законите не Русия, общинска институция ( а театърът е такава няма право да сключва договор за услуги на стойност над 100 000 рубли, без търг или аукцион. До този извод са стигнали от ръководствата на общината и на театъра. Затова договорът ще бъде разтрогнат като незаконно сключен. Стои и въпроса за целесъобразността на такъв договор.

Аз действително няколко пъти публично съм удрял по лицето един глупак, който нарича себе си журналист. Наистина за това ме съдят в момента. Тук Васил не лъже, но какво от това. Дори, ако бях осъществил геноцид срещу българите, договoрът му с "Колесо" не би станал по-законен от това." - заяви за радио Севтополис членът на икономическата комисия на градската Дума в Толияти Александър Гремин.

 

Димир Говедаров

 

 

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: