Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Стара Загора отбеляза Европейската седмица на спорта с демонстрации и лекоатлетически крос

Е-мейл Печат

25 спортни клуба от Стара Загора, днес на площада пред Общината, разкриха красотата на художествената гимнастика, борбата, джудото, стрелбата с лък, шахмата, фехтовката, спортната гимнастика, каратето, бадминтона, леката атлетика и танците. Около 300 души се включиха и в лекоатлетическия крос, който премина през централната част на града. Спортният празник „Бъди активен“ бе по повод Европейската седмица на спорта. Специален гост на събитието бе министърът на младежта и спорта Красен Кралев, както и едно от лицата на инициативата спортистът Гошо Гинчев.

„Днес е денят на Стара Загора в Европейската седмица на спорта и за мен е радост да съм тук. За втора поредна година с тази инициатива ние целим да привличаме младите хора да бъдат активни, да спортуват“, каза министър Красен Кралев. „Днес няма да говорим за медали, за награждавания, за състезания, а за красотата на спорта, магията, която носи той. Благодаря за демонстрациите, които правите на площада в Стара Загора. Благодаря на всички родители, които са насочили децата да бъдат физическо активни и да спортуват“, допълни още той. „Община Стара Загора залага на спортните мероприятия и работи усърдно в тази насока, което се доказа и с приза Европейски град на спорта за 2017 г. Успех и заслужено признание, но и отговорност за събитията, които предстоят догодина. Тук има страхотно отношение и подход, публиката също е специална. Имал съм удоволствието да присъствам на различни мероприятия и знам каква е атмосферата. Спокоен и убеден съм, че през 2017 година Стара Загора ще се справи много добре“, допълни министърът на спорта пред местните медии.

Гости на събитието, от страна на домакините бяха заместник кметовете на града Красимира Чахова и Иванка Сотирова, секретарят на Общината Делян Иванов, председателят на Общинския съвет Емил Христов, председателят на ПК по спорт и младежки дейности към ОбС Николай Диков, общински съветници, спортни деятели и други.

„В днешния празничен ден ви пожелавам да носите в себе си вярата, да имате надежда и да обичате това, което правите. Сигурна съм, че винаги ще успявате в своите начинания!“, приветства децата и младежите от спортните клубове ресорният зам.-кмет на Стара Загора Красимира Чахова.

Думи на благодарност за активните спортни занимания и здравословния начин на живот изказа и зам.-кметът Иванка Сотирова. „Чрез спорта вие се изграждате като здрави и активни хора. Поздравявам ви с днешното участие, защото вие давате живот на нашия град“, подчерта тя.

Стартът на масовия градски лекоатлетически крос бе даден от министър Кралев, който награди и победителите. Най-добър сред мъжете бе Велин Коваленко, от Тракийския университет, сред дамите най-бърза бе Виктория Генова. Награда получи и най-възрасният участник - Владимир Петков.

По време на спортния празник в центъра на града бяха раздадени и награди за участниците от старозагорските клубове. Подаръци имаше и за състезателите в кроса, осигурени от спонсори и изтеглени в томбола.

В спортната инициатива на Европейската комисия участват още 9 български града, които организират множество събития за хора от всички възрасти.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: