Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Събарят още 26 незаконни постройки в старозагорския кв. „Лозенец“

Е-мейл Печат

Започна разрушаването на общо 26 незаконни постройки в местността "Зайчева поляна" в старозагорския кв. "Лозенец".  Девет от тях ще бъдат премахнати до края на днешния ден, а 17 са били съборени от обитаващите ги. Те са около 150 души, но никой не е жител на Стара Загора. „Така наречените „къщи“ са изградени с подръчни материали и са опасни. Във всяка една от тях са се самонастанили по десетина души, придошли от различни градове, за които Община Стара Загора няма ангажимент“, обясни по този повод кметът Живко Тодоров.

„През август започва премахването на още 52 масивни постройки,  в района покрай канала в  кв."Три чучура - север" към квартал "Лозенец“. Много от тях се намират в частни имоти на други собственици“, има и в общински, добави той.

„Над 50 незаконни постройки бяха съборени в парк „Борова гора“ през 2014 г. Само един от собствениците си закупи отстъпено право на строеж и сега има законно жилище, скоро му прекарахме вода, остава електричеството“, уточни кметът. По думите му, това е примерът, който трябва да следват останалите.

Той обясни, че идеята е на изток от ул. „Витоша“, в парк „Борова гора“, да няма изобщо строежи. „Сега предстои да се сложи граница на застрояването и в посока запад“, разясни още кметът на Стара Загора.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: