Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

В Старозагорска, Сливенска и Ямболска област са събрани 336 тона отпадъци в кампанията „Да изчистим

Е-мейл Печат

В Старозагорска, Сливенска и Ямболска област са събрани 336 тона отпадъци в кампанията „Да изчистим България заедно”

Експертите на РИОСВ-Стара Загора и РЛ-Стара Загора активно участваха в инициативата на бТВ „Да изчистим България заедно”. Служителите почистваха част от защитена зона „Язовир Копринка” южно от язовира в землището на село Копринка и събраха 250 кг. отпадъци.

В териториалния обхват на РИОСВ – Стара Загора в деня на инициативата са взели участие 3900 доброволци, дали принос в почистването на 173 замърсени с отпадъци терени в Старозагорска, Сливенска и Ямболска области и община Тополовград, област Хасковска. Общото количество на събраните отпадъци е 336,550 тона.

Почти 1500 участника са събрали 76,540 тона отпадъци в община Стара Загора. Двадесет замърсени терена са почистили участниците в инициативата на територията на община Елхово, област Ямбол и са събрали 43,200 тона отпадъци. Двеста и петдесет доброволци в община Опан, област Стара Загора са почистили 13 места и са събрали 40 тона отпадъци.

И тази година,в деня на инициативата – 4 юни и на следващия – 5 юни, общините са освободени от дължимите обезпечения и отчисления по Закона за управление на отпадъците за количествата депонирани отпадъци в рамките на инициативата.

Снимка: Архив на Радио Севтополис
 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: