Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Областния управител инж. Георги Ранов бе гост на Празника на розата в Казанлък

Е-мейл Печат

Областният управител инж. Георги Ранов присъства днес на заключителната част на Фестивала на розата, който се проведе в Казанлък от 13 май до 5 юни. Гости на града на розите бяха премиерът Бойко Борисов, министрите Лиляна Павлова, Николина Ангелкова и Десислава Танева, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов,  посланиците на САЩ, Япония и други държави от цял свят, кметове и зам.-кметове на населени места от региона, много чуждестранни туристи. 

Празникът започна с ритуален розобер в нива край с. Енина. След това бе открит Музеят на розата, който е единственият в света, посветен на маслодайното растение с чуден аромат. Поздрави към присъстващите отправиха кметът на Казанлък Галина Стоянова и Бойко Борисов. Г-жа Стоянова благодари специално на премиера за отпуснатите за музея държавни средства в размер на 1 млн.лв. Официалните лица прерязаха заедно лентата на новата културна придобивка, а след това разгледаха експонатите вътре.

По време на разходката на гостите в парка около музея казанлъчанка подари на инж. Ранов 6-листна детелина. Тя му благодари за всеотдайната работа и му пожела здраве и успех, за да стане област Стара Загора още по-хубава и успяваща.

Кулминацията на празника беше традиционното карнавално шествие, в което се включиха деца от детските градини и ученици от общината, певчески, фолклорни и танцови състави, представители на читалища и театри и др. В края на зрелищното дефиле тазгодишната Царица роза Йоанна Шишкова отправи пожелания към всички гости да се срещнат отново в Казанлък на следващия празник на розата през 2017 г.

Пресцентър на Областен Управител - Стара Загора

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: