Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

От областна администрация поставиха предупредителни табели на паметника на Бузлуджа

Е-мейл Печат

За пореден път днес служители на Областна администрация поставиха предупредителни табели в района на паметника на връх Бузлуджа. Надписите на тях категорично предупреждават, че влизането в полуразрушената сграда е забранено. Забраната е заради опасност от падащи предмети и заради компрометираните конструкции, които са животозастрашаващи.

Предупредителни табели се монтират край паметника не за първи път, но повечето от тях бяха откраднати. Областна администрация предприе и други мерки за ограничаване на влизанията в обекта, сред които зазидване на някои от възможните входове, но въпреки това жадни за атракции туристи продължават да не се съобразяват с предупрежденията. 

„След разговори с ръководството на ОД на МВР постигнахме съгласие полицейски екипи да посещават всеки ден от седмицата обекта и да следят за нарушения. Тъй като обаче там няма денонощна охрана, призовавам посетителите на Бузлуджа да проявяват повече отговорност към собствения си живот и да спазват забраната за влизане”, каза инж. Ранов.

Дом-паметникът на връх Бузлуджа е частна държавна собственост. С решение на МС от 2011 г. той е прехвърлен безвъзмездно на БСП, но до днешна дата партията отказва да влезе във владение. В същото време монументът продължава да се руши и носи непосредствена заплаха за живота на всеки, който е решил да влезе вътре.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: