Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Станимир Юруков (ГЕРБ): Ще работя активно по маркетинга на Долината на розите с център Казанлък

Е-мейл Печат


Free Joomla Extensions

Желанието, което имам, като кандидат за общински съветник е да работя активно по маркетинга на Долината на розите с център Казанлък – един от 9-те туристически региона на България, определени от Министерството на туризма тази година. Това заяви най-младият кандидат за общински съветници в листата на ГЕРБ Станимир Юруков. Според 26-годишния казанлъчанин популяризирането на културно-историческо наследство и всички културни институти в региона ще стане още по-изпълнимо чрез дигитализиране на информацията. Като пример за това Юруков дава ИМ „Искра”, който спечели и в момента работи по такъв проект на стойност 2 млн.лв.

 

 

„Ангажирам се да работя и за още по-добрата информационна инфраструктура за туризма – поставяне на указателни знаци, маркировка, допълнителни туристически карти с културни, еко- и др. маршрути”, посочи Станимир Юруков. По думите му пред Казанлък има и други перспективи за развитие на туризма, а именно наличието на 7 геотермални сондажа в землището на с. Овощник. Те са с общ дебит около 28 л/сек и температура при изворите от 45C до 75C. „Това са предпоставки, които дават възможност за развитие на СПА и Уелнес туризъм. Като млад човек, който се развива тук, Ви призовавам да обичаме богатството на Казанлък, да работим за него и на 25 октомври да гласуваме за кмет на Община Казанлък в лицето на г-жа Галина Стоянова, кандидатите за общински съветници и кметове на населени места от ГЕРБ с бюлетини номер 19”, призова Станимир Юруков, който е категоричен, че видимите резултати от работата на управлението през последните четири години са изцяло свързани с това Казанлък и Долината да се превърнат в желана туристическа дестинация.

За периода 2011 – 2015 г. по проект на Министерство на културата управляващите Община Казанлък спечелиха проект на обща стойност 1 115 000 лева за консервация, реставрация и социализация на храм в могила Шушманец. Екипът на Галина Стоянова  спечели средства в размер на 50 000 лв. от Министерство на финансите за проучване и консервиране на могилата край с. Бузовград. Изработен бе Общ устройствен план на цялата долина и на всички културни обекти в нея, като се инвестираха 300 000 лв. В момента се извършва реконструкция и социализация на тракийските гробници Хелвеция и Грифони по Норвежка програма, на стойност 2 мил. лв. По същата ще бъде създаден и електронен архив на част от експонатите в ИМ „Искра“. Изгражда се нова модерна сграда на Музей на Розата, чието строителство в момента е в ход. Разработва се и проект, предвиждащ светлинно и звуково шоу над водите на язовир Копринка, като идеята е да се пресъздаде историята на древния тракийски град Севтополис.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Пресцентър ГЕРБ-Казанлък

 

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: