Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

ГЕРБ и НПО в Казанлък: Неправителствените организации да станат консултанти по проекти

Е-мейл Печат

Общината готова за 2016 да предвиди средства за разширяване на Приюта за бездомни кучета

Неправителствените организации да се включат като консултанти по проекти, свързани с дейността им, и да имат възможността да ги изпълняват - около тази идея се обединиха кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Николай Факиров, Станимир Юруков, Иван Гитев, Мария Цонева, кандидатът за кмет на Община Казанлък Галина Стоянова и неправителствения сектор, които проведоха среща-дискусия  в залата на обновения през 2014 г. Младежки дом в града на розите.

Предложението дойде от Георги Григоров от Сдружение с нестопанска цел „Зелена светлина в България“, а идеята всъщност е неправителствените организации да участват като консултанти по различни проекти, отнасящи се към дейността им, а защо не и като изпълнители. „Благодаря ви за усилията, за съвместната ни работа, защото много неща се случиха в града ни, благодарение на това, че работихме активно заедно. Убеден съм, че и в тази идея ще ни подкрепите и се надявам присъстващите кандидат-общински съветници да бъдат част от новия Общински съвет, за да продължим започнатото”, с тези думи Григоров се обърна към кандидата за кмет втори мандат Галина Стоянова.

Тя от своя страна призова неправителствения сектор да се обедини и да предложи  регламенти за включването им като партньори по проекти в общината: „Ако имаме възможността да продължим работата си и през следващите четири години, можем да разширим програмата за младежки дейности, като включим в нея  възможността неправителствени организации  да  изпълняват опредени проекти или да бъдат консултанти по тях. Така ще работим в тясно партньорство и ще си бъдем взаимно полезни. След като заедно определим какъв е принципът, какви са целите и какъв резултат ще постигнем, можем да допълним в младежката програма финансова рамка, в която да бъдат включени и правилата, по които тя ще бъде потребявана.“

По време на срещата беше коментирана  и проведената успешно в мандат 2011-2015 г. политика по отношение на широкия диапазон от социални  услуги, които Община Казанлък предоставя в подкрепа на различните групи от общността. Идеята, която кандидатите за общински съветници от ГЕРБ единодушно подкрепиха, е Общината да има правомощията да предоставя на неправителствените организации управлението на социални услуги и по този начин да се предвиди партньорство и с доставчиците на социални услуги от неправителствения сектор.

Не беше подмината и темата за бездомните кучета - „Общината има готовност в проектобюджета за 2016  да предвиди средства за ремонт и разширяване на Приюта за бездомни кучета и да започне с чипирането на животни”, посочи кандидатът за кмет Галина Стоянова.

Николай Факиров е инженер, специалност „Електроенергетика  и електрообзавеждане” от Висше транспортно училище „Тодор Каблешков”, София. Общински съветник в мандат 2011-2015.

Станимир Юруков е магистър „Връзки с обществеността“ и работи в Исторически музей „Искра“.

Иван Гитев е магистър „фармацевт“ от Медицински университет – гр. София,  управител на верига аптеки.

Мария Цонева е икономист, дългогодишен хорист в хор „Петко Стайнов“. Член на  Федерацията на независимите синдикати от леката промишленост.

 

За още ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ ЗА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК, изберете номер 19 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър ГЕРБ-Казанлък

 

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: