Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

DMS MOGA на номер 17 777 за децата с увреждания от Казанлък

Е-мейл Печат


Всеки казанлъчанин, който е съпричастен към проблемите на децата с увреждания в нашия град и иска да им помогне те да се развиват и да имат по-добър живот    , може да направи това като изпрати SMS на единния дарителски номер 17 777 с текст DMS MOGA. Средствата от изпратените SMS-и ще постъпват по сметката на дарителската кампания „Бъдеще за децата“ на Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания“. Те са крайно необходими, за да може да работи Центърът на социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания в Казанлък. Той се посещава от 25 деца и младежи от 6 до 30-годишна възраст, които намират тук свои връстници, а екипът от специалисти ги увлича в интересни занимания като част от трудова терапия,  хипотерапия, чрез които развива техните способности в различни области.Първите SMS-и бяха изпратени днес, по идея на кмета на община Казанлък Галина Стоянова по време на пресконференцията, с която бе даден старт на дарителската кампания „Бъдеще за децата“. Лице на кампанията е Мис България ’2011 казанлъчанката  Ваня Пенева, а неин инициатор е Сдружението с нестопанска цел „Бъдеще за децата с увреждания“ с председател Мария Гинева.

Кампанията цели набирането на средства за целите на сдружението – създаване на условия за социално включване на децата и младежите с увреждания. Организацията предоставя тази услуги от 4 години. Община Казанлък подкрепя нейната дейност и по предложение на Общинска администрация и с Решение на ОбС на сдружението е предоставено за безвъзмездно ползване част от сградата на ул. „Войнишка“ 25 – бившата Община2.  Екипът на сдружението, съвместно с Община Казанлък, подготви искане към държавния бюджет за финансиране на услугата „Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания“, т.е. за превръщането й в делегирана държавна дейност, но към момента такива средства в бюджет ‘2013  не са предвидени. Твърде е възможно това да стане през втората половина на 2013 г., каза кметът Галина Стоянова, но за да функционира центърът дотогава са необходими средства. Те възлизат на 60 хил. лв. годишно и още 20 хил. лв. за подходящо оборудване на всички помещения. Сдружението е направило много за обзавеждането на стаите, но са необходими още средства.

Кметът Галина Стоянова заяви подкрепата на Общината за децата с увреждания, като подчерта, че логото на Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания“ и дарителският номер ще стои на всяка официална бланка на Община Казанлък, като по този начин се направят съпричастни към идеята всички институции, до които се изпращат документи от общинска администрация.

Посланието на кампанията е „Аз мога! Ти можеш! Ние можем!“, като договорът за нея с Българския дарителски форум е до 31 декември, като има възможност да бъде удължен срокът. Паралелно с това ще има и редица други инициативи на сдружението за набиране на средства като пътуваща фотоизложба, мюзикъл „Момче с крила“, тренинг обучение в различни училища за популяризиране на дарителството.

 

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: