Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Казанлъшката маслодайна роза и Долината представиха България в Брюксел

Е-мейл Печат


Впечатляващо представяне на България в Европарламента се състоя на 6 ноември по инициатива на евродепутата Илиана Иванова. Казанлъшката маслодайна роза и Долината на розите и тракийските царе бяха основен акцент на форума, който бе уважен от еврокомисаря Кристалина Георгиева, министъра на икономиката, енергетиката и туризма на Република България Делян Добрев, министъра на външните работи Николай Младенов, от Антонио Лопез Истуриз, генерален секретар на ЕНП, член на Европейския парламент, от много евродепутати, представители на дипломатически мисии. Десетминутен филм за Долината на розите, изработен от казанлъшкия фотограф и ТВ-оператор Иван Бонев, впечатли присъстващите, които живо се заинтересуваха от Празника на розата в Казанлък през 2013 г. Сувенири на основата на розовото масло и красиви рекламни материали на Казанлък впечатлиха евродепутатите, което за пореден път показа, че най-ярката визитна картичка на България е маслодайната розата и Долината на розите и тракийските царе. Асоциацията на жените в Европарламента ще отдели специално място за розовите продукти от България по време на Коледния базар.

Красиви конкуми с розово масло от регион Казанлък получиха от кмета на община Казанлък Галина Стоянова евродепутата Илиана Иванова и еврокомисаря Кристалина Георгиева. Казанлъшкото участие в Европейския парламент бе подсилено от председателя на ОбС-Казанлък Николай Златанов и от фирма „Томи шоу козметикс“, чийто представител направи демонстрация на производство на козметичен продукт с използване на розово масло.

Истинска българска вечер бе сътворена в зала „Йехуди Менухин“ в Европарламента, в която взеха участие  представители на различни институции в област Стара Загора.

Събитието, посветено на страната ни и организирано от Илиана Иванова, бе по повод  напускането й на Европарламента и заемането на отговорен пост в Европейската сметна палата. Тази институция е създадена с цел извършване на одит на финансите на Европейския съюз.

Във вечерта, преминала под мотото „Долината на розите – България“, със свои изпълнения участва и световноизвестната прима - мецосопраното Веселина Кацарова, която е родена в Стара Загора.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: