Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Васил Самарски подкрепи издаването на стихосбирката „Времена и идеали”

Е-мейл Печат

Казанлъчанката Пенка Ненова представи пред публика своята първа книга. Тя обединява 90 стихотворения в заглавието „Времена и идеали”. Посвещава ги на прекрасното Отечество България, на своя род, на приятели, съученици и колеги. Пенка Ненова започва да пише когато се пенсионира, родена е през 1937 година, произлиза от скромен и трудолюбив род.

Тя пише стихотворения, разкази, повести и публицистика. Талантът и авторският жарък пример на Янка Ташева ме заразиха в творчеството, призна Пенка Ненова в благодарствено откровение по време на премиерата. Благодарност за смелите напътствия тя отправи и към писателката Мария Щерева.
Убеден съм, че читателят ще бъде запленен от кристалния звън на чистата душевност. С живия и привлекателен език, почерпен от истинския човешки живот, ще открие широкия спектър на духа и светлината, с тези думи Васил Самарски, спомоществувател на книгата, поздрави авторката. По думите му, наследеното родолюбие провокира драгоценна творческа лаборатория, която отваря нов прозорец в динамичната ни съвременност чрез житейските уроци на авторката, преживени от любов към Родината, семейството, децата. Самарски подкрепи издаването на първата стихосбирка на Пенка Ненова, заради вълнението, бликащо от поезията й, която сякаш по възрожденски, енергично и неуморно служи за съхранение на традициите. Вярвам, че посланията светът да е по-мил и по-добър ще стигнат до читателя, заключава Самарски в писмото си до Ненова. Като илюстрация на посланието бе клавирният поздрав на Стела Коева от класа по пиано на преподавателя Михаил Христов от Читалище „Искра”.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: