Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Втора мехнизирана бригада в Стара Загора вече с нов командир

Е-мейл Печат

Тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Втора механизирана бригада” се проведе на територията на военно формирование 48 430 в Стара Загора. На събитието присъстваха зам. областният управител Димитър Драчев, командирът на Сухопътните войски ген.- майор Нейко Ненов, началникът на ОУ ПБЗН комисар Стоян Колев, офицери и гости.

 

Бригаден генерал Петър Петров сподели, че през времето, в което е бил командир на Втора механизирана бригада, задачите са изпълнявани с цената на много труд, себеотрицание и мъжество. Той подчерта, че заслугата за това е на целия офицерски и войнишки състав на бригадата. От своя страна ген.- майор Нейко Ненов в словото си акцентира върху успешно изпълнените мисии през последните две години и половина и петте отлично подготвени роти за участие в чуждестранните мисии – Кабул, Кандахар, Босна и Херцеговина. Ген.- майор Ненов изказа своята командирска благодарност на досегашния командир на Втора механизирана бригада ген. Петър Петров за утвърждаване на авторитета и имиджа на българската армия. С ритуал по сдаване  и приемане на бойното знаме, от днес поста пое бригаден генерал Любчо Тодоров.
Генерал Тодоров е възпитаник на висшето военно училище във Велико Търново, след което завършва и Военна академия „Г. С. Раковски”.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: