Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

ГЕРБ-Казанлък подариха на „Дневния център за младежи с увреждания“ велоергометър

Е-мейл Печат

Вчера в късния следобед организацията на Предприемачи ГЕРБ-Казанлък закупиха и подариха на „Дневния център за младежи с увреждания“ велоергометър, който ще подпомага рехабилитацията на младежите. От партията научили, че центърът имат нуждa от този уред за раздвижване, след проведен разговор с директора Веска Мараджиева.

След посещението в социалния център организационният секретар на ГЕРБ Радиана Стефанова бе категорична, че Община Казанлък  е една от най-динамично развиващите се общини в България по отношение на социалната си политика: „Ръководството на общината е изпълнило на 100 %  дейностите  в  този ресор, които бяха заложени в предизборната програма за управление. Само за последните три години са създадени  толкова социални услуги, колкото не са създавани два мандата назад! За социалните проекти през изминалите три години са привлечени близо 5 милиона лева. Когато ГЕРБ започна мандата си, имаше 1 налична социална услуга, в момента са, ако не ме лъже паметта 8 - Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция за деца, Дневен център за хора с увреждания, Приемна грижа, Домашен помощник,  Личен асистент, 3 нови защитени жилища и къщички за настаняване от семеен тип, да не забравяме и „кухнята-майка“, която съвсем скоро ще отвори врати и през новата учебна година ще обслужва около 3 000 деца на територията на общината.“

Радиана Стефанова подчерта, че за да се обслужват тези дейности, само за 2014 година са разкрити над 80 нови работни места. А за ползата от тези социални услуги може да се говори, само споменавайки всички деца и  семейства, възползвали се от тях, а за изминалата 2014 г., те са близо 300  преки потребители на услугите  и близо 1200  непреки.

Пресцентър ГЕРБ-Казанлък

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: