Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Дариха на общински здравни заведения в Стара Загора медицинска апаратура за 50 000 евро

Е-мейл Печат


Кметът на Стара Загора Живко Тодоров получи днес дарение на стойност 50 000 евро, което му връчи Румен Ралчев, Велик приор на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим. На събитието присъстваха още зам.-кметът Иванка Сотирова, председателят на Общински съвет Емил Христов, Маноил Манев командер на командерията на ордена в Стара Загора и др. С дарената сума са закупени рентгенова апаратура, машина за проявяване на рентгенови филми, 11 висящи лампи за оборудване на лекарски кабинет, 23 проходилки, 6 болнични легла,  45 електрически одеала,  антидекубитални дюшеци и възглавници, 2 рингови инвалидни колички и др.
По-голямата част от дарението е предоставено на Дома за възрастни хора с увреждания в Стара Загора и на Специализираната болница за пневмо-фтизиатрични заболявания в града.
Румен Ралчев дари от името на ордена и книгите „Българи светци”, „Царството на славяните” и специално издание на „История славянобългарска” на Регионална библиотека „Захарий Княжески” и на Библиотека „Родина”. Те не могат да се купят свободно на книжния пазар и са издадени от ордена.
Кметът Живко Тодоров получи в дар за общината и пръст от гроба на Хан Кубрат, която е пренесена от малкото украинско селце Малая Перешчепина, където през тази година бе чествана 100-годишнината от откриването на гроба на прабългарския владетел.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: