Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Есенна дъга на изкуствата” - урок по театър на открито

Е-мейл Печат

Забавно зрелище за минувачите на улица „Искра”

„Есенна дъга на изкуствата” представи  урок по театър на открито от неформалното образование в Читалище „Искра”, водено от художествения ръководител Мая Стоянова. Тя работи с деца, юноши, младежи и девойки, разделени по желание в театрални студия. Хармонията, между таланти и мечти, най-добре се осъществява чрез изкуството на театъра,  твърди винаги уверено и с усмивка Стоянова. Нейните възпитаници демонстрираха познания и умения в театралното изкуство, които станаха забвно зрелище за минувачите на улица „Искра”.

Атрактивното преживяване на образи на открито не беше в пиеса, а в презентиране на техники и очаквани резултати от обучението в новия сезон. Актьорските изпълнения в съзвучие с музиката и танца бяха приети  достоверно и въздействащо от публиката. Пътуването, което предложи художественият ръководител, от времето на клоуните до съвременните Жулиети, премина и през откъси на пиесите, поставени на читалищна сцена: „Анатомия на паяжината”, „Ние, Врабчетата”, „Сватбата на Червенушко” и др., с цел и зрителят да почерпи познания от мъдростта на вековете, да научи за час пропуснатите уроци по театрално изкуство.
А завладяващата театрална емоция  да се формира от наблюдаваната пластика, жестове, реч, игра, поведение пред публика, художествено слово, обич към театъра, така че повече да пожелаят  един ден сами да влязат в обучителния процес в храма на Мелпомена.  С покана завърши урокът на открито Мая Стоянова: Заповядайте в театралните формации на Читалище „Искра”: Детска театрална школа, Младежка театрална студия, Формация “Буфо”, Студио „Пантомима”, Школа по художествено слово.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: