Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

КАЗАНЛЪК

„Еврепейски дни на наследството - 2020” в ОБ „Искра”

От 11 до 25.09.2020 г. под знака на кампанията „Европейски дни на наследството- Казанлък 2020” в Общинска библиотека „Искра” се открива изложба „Шедьоври на европейската литература”.

продължава>

 

Взети са всички мерки против разпространението на коронавирус в „Арсенал“

Във връзка с появилата се информация за един положителен случай на коронавирус на работничка в „Арсенал“, информираме, че това е първият случай за 6-те месеца от обявяването на пандемичната обстановка от коронавирус у нас до този момент, благодарение на безпрецедентните мерки за сигурност, които се [ … ]

продължава>

 

Учителите с разнообразни идеи за новата академия за детски таланти в Розово

Разнообразни предложения за функциите на ремонтираната сграда на ОУ “Св.Св. Кирил и Методий“ в село Розово, която ще бъде преобразувана в Детска академия за таланти направиха директори и преподаватели от казанлъшки училища на среща, по инициатива на Кмета на Общината Галина Стоянова.

продължава>

 

Информационен бюлетин № 252

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР - Стара Загора, са образувани пет бързи производства и е регистрирано едно престъпление. Възникнало  едно тежко ПТП, при което е загинал водач на товарен автомобил.

продължава>

 

Поздрав от кмета на Казанлък: в името на святия идеал за силна и обединена българия – честито съединение на България, Казанлък!

Уважаеми казанлъчани,

Съдбата на България е писана с много величие, саможертва и героизъм.

продължава>

 

Тържествено честване на 135 години от съединението

Община Казанлък и Народно читалище „Възрордена искра – 2000“ организират тържествено честване на 135 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия по традиция в храм „Свети Йоан Предтеча“.

продължава>

 

Нов успех за певицата Елена Николаева от школа „Орфей“ при НЧ „Възродена Искра – 2000“

 На 27 – 30.08.2020 г. в гр. Приморско се проведе Международния поп и рок конкурс „Ноти по пясъка“, организиран от Арт войс център – Пловдив.

продължава>

 

Учебни стрелби на полигон “Тюлбето“ през септември от днес

Учебните стрелби на Учебен център „Тюлбето“ през месец септември започват от днес, информират от Щаба на Военно формирование 22180 – град Казанлък.

продължава>

 

„Вие със сигурност се гордеете с това, че сте потомците на 23 пехотен шипченски полк и на създателите на химна „Велик е нашият войник““

Кметът на Община Казанлък поздрави днес пред Паметника на загиналите воини в парк „Розариум“ новоприетите войници в редиците на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

продължава>

 

Заповядайте на фотографската изложба „Различната България“

От днес в изложбената зала на Културно-информационния център на ул.“Искра“ №4 може да бъде видяна фотографската изложба "Различната България" с автор Асен Великов. Младият фотограф бе поздравен от Кмета Галина Стоянова.

продължава>

 

Вече подмениха с нови половината лагери по надлез “катекс”. Работата продължава.

Половината от старите лагери - част от рехабилитацията на надлез “Катекс”, вече са подменени. Работата продължава до пълната им смяна. Тя се наложи, след като бе констатирана корозия по лагерите. Новите, които се монтират и в момента, са произведени в Италия. Извършва се и обмазване на бетонни [ … ]

продължава>

 

Ремонтните дейности при надлез “Катекс” продължават при повишено внимание

Ремонтните дейности по надлез “Катекс” продължават и в днешния съботен ден. Освен че сме се погрижили за регулиране на движението в района и обезопасяване на пространството, сме осигурили и постоянен контрол от страна на специалист еколог.

продължава>

 

Удължава се срокът на анкетното проучване за подготовката на плана за интегрирано развитие на общината 2021-2027.Приканваме всички да се включат!

Първоначално обявеният срок (до 12 август) в анкетното проучване на Община Казанлък за Плана за интегрирано развитие на Общината в следващите седем години се удължава до 20 август 2020 година (четвъртък).  

продължава>

 

Кметът пожела успех на новите директори на 3-те най-големи детски градини в казанлък

Знака на града за постиженията на бившите ръководители на детските заведения

Кметът на Община Казанлък се срещна с новите и досегашни директори на детските градини „Мечо Пух“, „Звънче“ и „Теменуга“ в своя кабинет. Учител по образование, Галина Стоянова разговаря с тях като с колеги.

продължава>

 

Нов младши прокурор встъпи в длъжност в Районна прокуратура - Казанлък

В Районна прокуратура-Казанлък се проведе тържествена церемония по встъпване в длъжност на младши прокурор Венета Николова, назначена с решение на Висшия съдебен съвет след участие в конкурс за първоначално назначаване.

продължава>

 

Община Казанлък получи финансиране за проекта „Изграждане на социални жилища“

На 30 юни 2020 г. бе подписан Административният Договор за проект „Изграждане на социални жилища“. Инфраструктурният проект предвижда ново строителство на общо 10 броя социални жилища за социално слаби хора.

продължава>

 

Удължаване на срока за услугата „Топъл обяд

До 24 юли 2020 г. e удължен срокът за предоставяне на услугата „топъл обяд“ по проект „Целево подпомагане с топъл обяд в община Казанлък“.

продължава>

 

Честити 55 години на Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм

Юбилея на Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм честити Кметът на Община Казанлък: „Вашата гимназия е тръгнала надалече и хоризонтите се огромни.“, отбеляза Галина Стоянова в приветствието си.

продължава>

 

Българите са на второ място в света по незапознатост със спецификата на фалшивите новини

Българите са на второ място в света по незапознатост със спецификата на фалшивите новини. Това показва едно проучване на "Галъп Инернешънъл" 

продължава>

 

Община Казанлък изгради безжична /Wi–Fi/ мрежа за безплатен достъп до Интернет на обществени места на открито и закрито на територията на общината

Новата придобивка във виртуалното пространсто предоставя на жителите и гостите на общината безплатен достъп до Wi-Fi на висока скорост в различни зони.

продължава>

 

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа 33-годишен мъж, издирван за грабеж с Европейска заповед за арест

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.И., на 33 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 18.10.2019 г., в гр. Стара Загора, отнел чужди движили вещи – сумата от 120 лева и лични документи, от в [ … ]

продължава>

 

Кметове обсъждат с екипа на мррб подготовката за новия програмен период

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, кметове и представители на администрацията на 10-те големи  градски общини участват в работата на днешното съвместно заседание на УС и КС на НСОРБ.

продължава>

 

54 одобрени ваучера за новородени деца за полугодието

54 млади семейства с новородено дете в община Казанлък са одобрени за получаването на ваучери за закупуване на памперси и детски храни в размер на 500 лева за първата половина на годината.

продължава>

 

По обвинителни актове и споразумения на Районна прокуратура-Казанлък са осъдени 6 лица

По обвинителни актове и споразумения на Районна прокуратура-Казанлък са осъдени 6 лица за нарушаване на карантина по време на извънредното положение и извънредната епидемична обстановка

продължава>

 

Временно затваряне на пътни участъци около надлез „Катекс“

Поради възникване на опасност за сигурността на движението, във връзка с основен ремонт на надлез „Катекс“

продължава>

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: