JAZZFESTKZ.EU

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

Красивата надпревара за чар, красота и интелигентност спечели абитуриентката на Природо-математическа гимназия  „Никола Обрешков” Вероника Кънева. За нейни подгласнички журито отличи Стела Владева и Кристияна Митева, и двете – възпитанички на СУ“Екзарх Антим I“. Най-дългоочакваното събитие – конкурс - спектакълът за избор на Царица Роза 2019 се състоя тази вечер на сцената на Дома на културата „Арсенал“.

Царица Роза 2019 Вероника Кънева тържествено обеща на Кмета на Казанлък, журито на конкурса и на своите съграждани „да носи короната с достойнство и отговорност в името на родния град Казанлък“ и благодари за високата чест. Тази вечер Вероника сбъдна детската си мечта да стане царица на красивата Долина, пожелава си мирна България и още повече успешни млади хора в Казанлък.

17 казанлъшки абитуриентки дефилираха в три кръга. По програмата „Пътят към короната“ заедно в надпреварата тръгнаха 18 момичета, но до финал стигнаха с една по-малко. В началото на празничната вечер хубавиците поздравиха публиката с българско хоро, пременени в народни носии. Във втори кръг те се представиха в бутикови облекла, със стилизирани фолклорни елементи на дизайнера Елена Христова, водеща на вечерта. В последния кръг зрителите видяха претендентките за короната в официални рокли. За първи път тази година конкурентките за Царица Роза имаха възможност да подберат в представянето си любим откъс от български автори или чуждестранни пътешественици, който описва очарованието на маслодайната роза и родния им край. Думите за красотата на Розовата долина допринесе за настроението и самочувствието на казанлъчани в залата.

продължава>

Призоваваме казанлъчани да проявят съпричастност към куража на абитуриентките от Града на розите и техните семейства да се впуснат в една от най-вълнуващите надпревари в техния живот „Пътят към короната“ и да не участват в нерегламентирани класации! Призивът е по повод появилите се поредни опити в интернет пространството момичетата, кандидатки за короната на Царица Роза да бъдат предмет на нерегламентирани игри. Община Казанлък категорично се разграничава от подобни вредни инициативи, които внасят тревога в момичетата и техните семейства! 

продължава>

Претендентките за короната на Царица Роза 2019 днес засадиха своя алея с рози в емблематичния за Казанлък парк „Тюлбе“. Техният принос за разхубавяването на Града на розите е част от задължителните традиции, които всички момичета, кандидатки за посланик на красотата на Долината на розите и на тракийските царе всяка година спазват.

Следвайки програмата „Пътят към короната“, заниманията на красивите абитуриентки става все по-интензивна в навечерието на конкурса за избор на Царица Роза 2019, който ще се проведе на 17-и май в Дома на културата „Арсенал“. Продажбата на билетите започва на 7-и май, 10,00ч. в Културно-информационния център на ул.“Искра“№“4.

продължава>

В навечерието на 6 май - Денят на храбростта на българския войник и на Българската армия горноизворовци официално откриха обновения Паметник на загиналите във войните свои съселяни.

Средствата за възстановителните дейности на паметника бяха осигурени с Постановление № 253 от 22 ноември 2018 г. за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2018 г., с което Правителството отпусна 1 200 лв. целеви средства за ремонта на монумента.

Паметната плоча е изградена още през 40-те години на миналия век, но, според тогавашната държавна политика, тя не може да бъде изложена публично и местните родолюбиви жители я прибират за съхранение в сградата на църквата. Там престоява до 1988 година, когато кмет на селото е Славчо Бангиев. Той успява да убеди общинската управа да построят паметника и изнасят плочата на мястото, на което се намира и сега. 

продължава>

3-ма писатели от Казанлък получават финансова подкрепа за издаването на свои книги през 2019г. От постъпили общо 7 литературни произведения в обявения срок от 05.03.2019 г. до 05.04.2019 г. Комисията по Програмата за финансиране на казанлъшки автори и важни за Казанлък издания е одобрила за финансово подпомагане с общо 3 000 лв., предвидени в културния календар, следните 3 творби:

• „Царичина и още 13 световни мистерии“ – сборник публицистика с автор Петър Марчев;

• „Вокалното стихосложение“ – литературоведческо изследване с автор Румен Денев;

 

• „Контури и личности (Казанлъшки етюди)“ – проект от област „Краезнание“ с автор Цветан Павлов.

продължава>

Навръх Цветница жителите около блок 60 в ж.к.“Изток“ се поздравиха с ново, облагородено междублоково пространство. Официалното откриване в празничния ден събра Кмета Галина Стоянова, общински съветници и представители на общинското ръководство.

Заместник-кметът по строителство, инфраструктура и транспорт Даниева Коева първа поздрави жителите на „най-източната част на квартала“: „Това, на което днес всички можем да се порадваме се случи благодарение на усилията на Кмета на общината Галина Стоянова, която заложи в бюджета за изминалата година средства за всички дейности, които виждаме тук и те бяха подкрепени от Общинския съвет. Администрацията изготви проекти за фирмата – изпълнител на това, което виждаме сега.“, каза Коева. Тя припомни изминатия път до реализацията на новата придобивка: „Подготвяйки проекта ние искахме да решим някои от основните проблеми в тази част на квартала – голямото количество дъждовни води, които падаха тук и течаха по цялата територия, липсата на подход към един от блоковете... Днес вече виждаме, че територията, на която живеете е сравнително подредена, една голяма част от проблемите с дъждовните води са овладени, алеите, по които стигате до домовете си са основно асфалтирани, изградена е пътната връзка към блок 60, за която жителите на блока са идвали при нас многократно. Чувствам се изключително доволна и за мен е чест, че имам възможността да кажа пред вас, че това, което си говорехме през годините стана факт, че наистина го направихме.“, сподели с жителите на „Източното“ заместник-кметът Коева.

продължава>

За първи път кандидатките за короната на Царица роза 2019 се събраха днес на среща с Кмета Галина Стоянова в Зала №6 на Община Казанлък. „Достойно за уважение е решението да се явите на конкурса!“, поздрави момичетата за смелостта Кметът на Казанлък. „Това показва, че не се страхувате да се конкурирате, защото Животът е един конкурс.“, сподели тя с абитуриентките и им пожела да се забавляват и да създават нови приятелства.

Програмата „Пътят към короната“ представи началник „Кабинет“ Сребра Касева и отбеляза задължителните посещения на културно-исторически забележителности в Казанлък, културни институти, уроци по протокол и етикет... Всички занимания по програмата подготвят претендентките да бъдат достоен посланик на красотата на Долината на розите и на тракийските царе в бъдеще.

продължава>

Галина Стоянова приветства високопоставени гости от 12 руски региона и туроператори днес в Музея на розата в Казанлък. Градът на розите и на тракийските царе е включен в опознавателен маршрут за посещения, заедно с Велико Търново и Стара Загора.

„Много се радвам, че сте имали възможност да посетите Шипка, както паметника на свободата на върха, така и храм-паметника „Рождество Христово“, защото за Казанлък това е много важно историческо място.“, приветства Кметът на община Казанлък руската делегация. „Казанлък е част от боевете в Руско-турската Освободителна война и тук живеят много признателни българи, които и днес си спомнят за героите с благодарност и с голямо умиление посрещат руските гости, както и ние правим това.“, каза Галина Стоянова. Тя разказа за над 20-годишното приятелство с  побратимения руски град Толиати, за националния символ на България – роза Дамасцена, която се отглежда в красивата Долина и световноизвестното розово масло, за древната история в региона, както и за икономическите постижения на Казанлък: „ Тук е икономическият център на страната в сферата на военното производство, машиностроенето и хидравликата.“, обясни Стоянова. 

продължава>

Общински театър „Любомир Кабакчиев“ - Казанлък бе отличен за победител в 18-я фестивал „Комедийният хит на сезона” с постановката на „Том, Дик и Хари” на Рей Куни на Чудомирови празници тази година на сцената на Дом на културата - „Арсенал“. Почетната статуетка бе връчена по време на официалната церемония по закриване на Чудомирови празници 2019 от председателя на Фондация „Чудомир” и народен представител Борис Кърчев.

„Казанлък има своя театър и той разнася славата не само на града. Това, което публиката гледа няколко години наред показва нивото на нашия театър и се радвам, че тя тази година ни удостои с тази висока чест.”, коментира най-високия вот на публиката от 5.84 точки измежду 4 спектакъла, оценявани от 2 до 6 театралният директор Димитър Кабаков.

 

На второ място зрителите на театралната сцена в Казанлък класираха постановката „Бащи, лъжи и още нещо” на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна, оценена с 5.64, а на трето - спектакъла на столичния Малък градски театър зад канала „Аз обичам, ти обичаш, тя обича” с обща оценка 5.00.

продължава>

От

09.04.2019 г., вторник, официално започва онлайн кандидатстването за прием на деца в общинските детските градини и филиалите към тях за предстоящата 2019/2020 учебна година.

Кандидатстването е валидно както за обявените свободни места за Първа възрастова група за деца родени през 2016 година и за яслените групи в детските градини за деца родени през 2017 година, така и за свободните места в останалите възрастови групи на детските градини на специализираната страница на https://dg.kazanlak.bg. 

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666