Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Стена на доброволчеството да се построи в Казанлък, предлагат младежки организации

Е-мейл Печат

В деня на независимостта на България в Казанлък проведе дискусия за изграждане на стена на доброволчеството с участие на представители от НМФ. Национален младежки форум е сдружение на най-представителните младежки организации в страната, като сред тях са клонове на международни организации, студентски съвети и младежки звена към политически партии.

 

Младежите са в нашия град по покана на СНЦ „МЦР- Взаимопомощ” - една от организациите - основатели на Форума. В дискусията участваха Нено Влайков - заместник председател на ОбС - Казанлък, Донка Симеонова - председател на комисията по култура и образование към ОбС, представители на Община Казанлък и много младежи от града на розите.

Идеята за изграждане на стена на доброволчеството беше възприета от общинските власти. В дискусията младежи и управляващи се обединиха, че такава стена трябва да бъде изградена в Казанлък, на място където минават повече туристи. Нено Влайков предложи това да е района на ДК"Арсенал". Появиха се много други идеи, една от която е за прерастването на този проект в национален и всеки град в България да си изгради такава стена. Възприе се предложението тази стена да бъде оформена като символите на съответния град и там да се изписват имената на доброволците, както и дйностите които са извършвали през своя период на доброволчеството. Инициативата за този проект е на Младежки център "Взаимопомощ" и е съгласувана с Исторически музей "Искра". Целта е тази стена да се превърне в един от символите на съответния град. Красимир Цанев - председател на Младежки център за развитие "Взаимопомощ", предложи тази "стена" да бъде построена на видно място, по примера на Берлин и там да се пускат филми за доброволчеството. От УС на НМФ предложиха ученици от художествената гимназия да се заемат с дизайна на постройката. Общинските съветници обещаха, че след като младежите се спрат конкретно на дадена идея и се изработи проект ще съдействат за среща с главния архитект на общината, за да се избере подходящото място за стената.
Срещата продължава и утре с разглеждане на вътрешно организационни въпроси на Националния младежки форум.

 

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: