Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Първо място за учениците от ППМГ „Никола Обрешков“, гр. Казанлък в ученическо състезание

Е-мейл Печат

Възпитаниците на ППМГ“Никола Обрешков“ завоюваха първо място в инициативата на Германо-Българска индустриално-търговска камара „Зелената политика на УТРЕ и как се разбира ДНЕС“. Ученическото състезание се състоя в началото на месец октомври в град София. Целта на кампанията е, в сътрудничество със съответните общини, всеки екип да се запознае и да представи зелената политика в своя регион и да добави интересни и приложими идеи. Победителите от състезанието получиха финансова подкрепа от 1000 евро за реализиране на зелена инициатива в своето училище.

 

В края на месец септември т.г. ученици от ППМГ „Никола Обрешков“ - гр.Казанлък се срещнаха с Даниела Коева, заместник-кмет по инфраструктура, строителство и транспорт в Община Казанлък и с експерти от отдел "Образование и стратегическо Планиране" и отдел „Проекти с външно финансиране“. На срещата бе представена „зелената политика“ в Община Казанлък с конкретни примери за направеното и предстоящите дейности в тази посока. Учениците зададоха своите въпроси по темата, получиха насоки и подготвиха проект за състезанието. То се проведе хибридно под патронажа на БАСФ ЕООД, която осигури наградата и е спонсор на събитието. В състезанието участваха ученици от общините Казанлък, Бургас, Пловдив, София, Хасково и Чепеларе, които представиха своите проекти пред жури, в състав: Станислава Домусчиева, управляващ директор на БАСФ ЕООД, Боряна Каменова, директор Дирекция Политикa по изменение на климата към Министерство на околната среда и водите, Вера Петканчин, оперативен директор JA Bulgaria Джуниър Ачийвмънт, Биляна Генова, ръководител на Експортна инициатива Енергия, ГБИТК. Те единодушно избраха отбора на ППМГ „Никола Обрешков“ - гр. Казанлък: Кристиан Петров, Тома Тасев, Борис Илиев, Мехмет Пийадеджи и Петко Еленкин за победители в състезанието, а Община Казанлък получи сертификат за участие в инициативата.

 

Нашите ученици представиха „зелената политика“ на Община Казанлък и презентираха своите идеи -  осъществяване на обмен с училищата на побратимени на Казанлък градове, представиха своя проект за отглеждане на водорасли от вида спирулина в своето училище - това е суперхрана, която може да бъде средство за справяне с недостига на храна в световен мащаб. Освен това, екипът е в готовност за разработване и инсталиране на пожароизвестителна сестема за ранно уведомяване при възникване на горски пожари. Това са целите, които учениците от гимназията са си поставили и са в готовност да реализират, благодарение на спечелената първа награда.

 

Община Казанлък поздравява победителите и изразява признателност към техните учители, родители и всички, които имат заслуги за чудесния пример, който те дават на връстниците си по темата за зелена политика и екология.

 

Не на последно място Община Казанлък изказва благодарност и на Германо-Българската индустриално-търговска камара за поканата към Община Казанлък и изразява готовност за други бъдещи проекти, свързани със зелени инициативи и политики.

 

СЛУШАЙТЕ НИ!Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

В момента слушате: Зарежда ...

Слушайте ни през web...


Зарежда ...

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: