Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Галина Стоянова награди десет достойни стремци

Е-мейл Печат

Кметът Галина Стоянова поздрави днес 61 Стрямска механизирана бригада с 30-годишнината от създаването й. В парк „Розариум“ тържествено бе отбелязан кръглият юбилей под мотото „Дълг, лоялност, всеотдайност“. Към бригаден генерал Деян Дешков и военнослужещите Кметът разказа притча за това как да разбереш дали си изпълнил дълга си: „Дългът е това, което най-малко искаш да направиш и мястото, където най-малко искаш да бъдеш.“. Галина Стоянова посочи, че още с полагането на военната клетва военният започва да изпълнява дълга си, но Стремци служат във времето с достойнство и гордост, в подкрепа на местното население. „Изказвам благодарността на всички казанлъчани, че през всички тези години Вие сте били в близост, когато сме в беда!“, заяви Кметът на Казанлък. „Вие винаги се явявате навреме и на точното място. Когато горят пожари, бушуват реки, когато хората имат нужда от подкрепа.“, подчерта Галина Стоянова. Тя отбеляза, че живеем в мирно време, но предстои тревожно, в което, освен сред гражданите, военните трябва да бъдат и на поста си.“Пожелавам Ви да сте винаги там, където Ви зове Отечеството! Защото Вие сте защитници на нашия живот и на Отечеството.“, каза Галина Стоянова и пожела здраве и успехи на служителите в редиците на 61 Стрямска механизирана бригада и на техните семейства.

 

В празничния ден Кметът на Казанлък лично поздрави и награди десет отличени военнослужещи в редиците на 61 Стрямска механизирана бригада.

 

Командирът на 61 Стрямска механизирана бригада връчи на Кмета Галина Стоянова и на Старозагорски митрополит Киприан юбилейни снимки за спомен и юбилейни грамоти.

 

В приветствието си за празника бригаден генерал Деян Дешков припомни формирането на управлението на 61 Стрямска механизирана бригада през 1992 г., създаването на двата гарнизона – в Карлово и Казанлък през 2007 г., накракто историята на военното формирование до наши дни. „Ние сме наследници на емблемите на българската армия и на сухопътните войски.“ Той подчерта, че не роднинската връзка, а задължението и честта да бъдеш наследник на бойната слава на предците на военното формирование е водещо: „Ти трябва да си продължител на тяхното дело, да пазиш името, което те са създали за българската армия и да следваш традициите на чест, достойнство и встеотдайност за страната и народа ни.“ Бригаден генерал Дешков посочи, че задачата сега е по-трудна: „Да удържим и запазим чистотата на това военно формирование!“. Той пожела здраве и успех на всички военнослужещи.

Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан отслужи тържествен молебен за здраве, благоденствие и успех: „Дано Бог дарува на всички ни мирни времена! Да ни дава сили да преодоляваме всички трудности!“, пожела Дядо Киприан. „Както ние, така и Вие, където ни призове дългът – там сме длъжни да се отзовем.“, посочи Негово Високопреосвещенство. Владиката призова да бъдат заедно и благослови 61 Стрямска механизирана бригада.

 

Стремци и техните гости  бяха поздравени с част от церемонията-спектакъл „Искри“ на Националната гвардейска част с командир полковник Кънчо Иванов. Спектакълът е атрактивно съчетание от  демонстрация на нестандартни строеви хватки, движения с и без оръжие и отдаване на почит към бойните знамена и героите, отдали живота си за свободата и независимостта на България.

 

СЛУШАЙТЕ НИ!Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

В момента слушате: Зарежда ...

Слушайте ни през web...


Зарежда ...

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: