Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Ефективно лишаване от свобода за британския гражданин А.А., причинил смърт на мотоциклетист

Е-мейл Печат

Окръжен съд – Стара Загора постанови присъда, с която наложи на 29-годишния А. А., поданик на Кралство Великобритания,  пребиваващ в Р България, наказание лишаване от свобода в размер на седем години, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим. Съдът го лиши и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от седем години.

Съдебният състав призна подсъдимия за виновен в това, че на 03.10.2021 г. в град Стара Загора, на кръстовището на ул.„Генерал Столетов“ и ул.„Цар Иван Шишман“, при управляване на лек автомобил, е нарушил правилата за движение, предвидени в Закона за движението по пътищата и Правилника за прилагането му (предприел забранена маневра „завой наляво“ и отнел предимството на насрещно движещ се мотоциклет), в резултат на което причинил по непредпазливост смъртта на 42-годишния мотоциклетист, както и средни телесни повреди на 16-годишно момиче и на 53-годишен мъж (пешеходци, намиращи се на тротоара), като деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – метамфетамин и деецът е избягал от местопроизшествието. Съдът оправда А. А. по първоначално повдигнато обвинение, че престъплението е извършено  след употреба и на амфетамин.

Окръжен съд – Стара Загора постанови при изпълнение на наказанието лишаване от свобода да бъде приспаднато времето, през което подсъдимият е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

 

СЛУШАЙТЕ НИ!Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

В момента слушате: Зарежда ...

Слушайте ни през web...


Зарежда ...

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: