Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа непълнолетен за грабеж

Е-мейл Печат

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем Н.И., на 17 г., за това, че на 09.06.2022 г.  в  гр. Казанлък е отнел чужди движими вещи – пари, раница, портмоне, служебни и дебитни карти, ключове, мобилен телефон и др. вещи от владението на пострадалата жена, с намерение противозаконно да ги присвои. Той е употребил за това сила и макар и непълнолетен е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си. Престъплението е квалифицирано по чл.198 ал.1 вр. с чл. 63 ал.1 т.3 от НК.

На 9 юни 2022 г., около 15 ч., пострадалата се прибирала от работа. Докато отключвала входната врата на жилищния блок, в който живеела, Н.И. я причакал и със сила издърпал дамската чанта от ръката ?. Той избягал, но по-късно е бил установен и задържан.

Н.И. не е осъждан. По отношение на него са налице осем криминалистични регистрации за престъпления против собствеността – кражби и грабежи.

Н.И. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

16 юни 2022 г.

 

СЛУШАЙТЕ НИ!Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

В момента слушате: Зарежда ...

Слушайте ни през web...


Зарежда ...

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: