Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Кметът разговаря с американския посланик за възстановяването на НЧ“Светлина“ в град Шипка

Е-мейл Печат

Днес Кметът Галина Стоянова разговаря за финансова подкрепа за реставриране на Народно читалище „Светлина - 1861“ в град Шипка от страна на американското посолство у нас с Нейно Превъзходителство Херо Мустафа. Разговорът бе много позитивен и Галина Стоянова получи положително уверение от Нейно Превъзходителство за съдействие. Кметът на Казанлък информира, че вече е проведен укрепителен ремонт от Община Казанлък с помощта на Министерството на културата. Цялостно сградата е възстановена, покривът - също, остават интериорни ремонтни дейности, за които са необходими още финансови средства. Сградата на едно от най-старите читалища в България е със статут на паметник на културата и запазването й е изключително важно, посочи Галина Стоянова. Н.Пр.Херо Мустафа с интерес се запозна с проблема и обеща, че ще търси варианти за финансиране на следващи ремонтни дейности по някоя от програмите на посолството на САЩ  у нас.

Като гостоприемен домакин, Кметът на Казанлък използва възможността лично да покани Нейно Превъзходителство да сподели кулминацията на Празник на розата 2022 в Казанлък.

Разговорите се проведоха при посещение на Нейно Превъзходителство в нова розоварна край село Шейново. Българска компания е инвестирала близо 18 милиона лева в начинанието, в което си партнира с голяма американска компания.

Специално за посланика на Съединените щати бе направена демонстрация на процеса на розоварене. Н.Пр. Мустафа се запозна с различните етапи на извличането на розово масло.

Точно в 12,00ч. при сигнала на сирените всички присъстващи сведоха глава в едноминутно мълчание в памет на саможертвата на Христо Ботев и загиналите за свободата на България

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: