Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Районна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за държане с цел разпространение на общо 1 062 595 кутии с цигари без бандерол

Е-мейл Печат

Районна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняеми П.П. на 41 г., и А.К., на 46 г., за извършено престъпление по чл.234 ал.3 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс. Спрямо тях е предявено обвинение за това, че на 11.04.2022 г. в гр. Пловдив и на автомагистрала „Тракия“, км 165, в района на гр. Чирпан, в немаловажен случай и в съучастие помежду си, са държали с цел разпространение акцизни стоки без бандерол – тютюневи изделия - общо 1 062 595 кутии с цигари от различни марки, като предметът на престъплението е в големи размери.

На 11.04.2022 г. на автомагистрала „Тракия“, в района на гр. Чирпан, били спрени за проверка товарен автомобил, управляван от А.К., и лек автомобил, шофиран от П.П. При извършено претърсване от товарния автомобил са иззети общо 1 062 595 кутии с цигари от различни марки. Цигарите били натоварени от складова база в гр. Пловдив и превозвани с цел продажбата им.

Обвиняемият А.К. е осъждан. Наблюдаващият прокурор е постановил предварително задържане спрямо обвиняемите за срок до 72часа. Разследването по случая продължава.

13 април 2022 г.

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: