Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Районна прокуратура-Стара Загора се самосезира и образува досъдебно производство за нахапана жена от куче в гр. Павел баня

Е-мейл Печат

Районна прокуратура-Стара Загора се самосезира и образува досъдебно производство по повод излъчени в медии репортажи и публикации за жена, пострадала от нахапвания от куче.

Във връзка с изложените данни в медийните публикации се извършва разследване за престъпление по чл.325в ал.1 от Наказателния кодекс - за това, че на 12.04.2022 г. в гр. Павел баня, обл. Стара Загора, не са положени достатъчно грижи за гръбначно животно – куче, което се е намирало под надзор, в резултат на което животното е причинило телесна повреда на човек.

Наблюдаващият прокурор е дал указания на разследващите органи, които в срок следва да установят собственика на кучето, къде се отглеждало, при какви условия, кой е имал отговорността да се грижи за него, времето на извършване на деянието, упражнявания надзор.

По досъдебното производство предстои да бъдат разпитани свидетели, назначена медицинска експертиза за установяване характера на нанесените телесни повреди на пострадалата и ветеринарно-техническа експертиза. Следва да се установи спазени ли са изискванията по Наредба №1 /2017г. на община Павел баня за придобиване, притежаване и отглеждане на животни – домашни любимци и селскостопански животни. Срокът на разследването е двумесечен.

 

13 април 2022 г.

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: