Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Дейностите по ремонта на булеварда и тротоарите продължават

Е-мейл Печат

Вече е отворен за движение на МПС участъкът след кръстовището на бул.„Княз Александър Батенберг“ и бул.„Никола Петков“ (ЛИДЛ) до кръстовището на бул. „ Никола Петков“ и ул.„ Козлодуй“ (СБА) в посока север-юг. Западното платно е преасфалтирано с първи пласт.

Реконструкцията на уличната настилка, прилежащите тротоарни площи и изграждане на велосипедна алея по бул. „Никола Петков“, в участъка от бул. „Алeксандър Батенберг“ до ул. "Козлодуй" по плана на гр. Казанлък, която започна през октомври продължава. Участъците, по които е предвиден ремонт на пътното платно и прилежащите тротоари са:

  • Западно трасе от кръстовището на бул.„Никола Петков“ с бул.„Александър  Батенберг“ до началото на велоалея за с. Овощник.
  • Източно трасе от пресечната точка на бул.„Никола Петков“ с жп  прелез до началото на велоалея за с. Овощник.
  • Изграждане на нова двупосочна велоалея (ширина 2,5 м) и подмяна на прилежащите тротоари по цялото трасе, с изключение на местата с вече подменена настилка.

При подходящи климатични условия предстоят следните дейности: подмяна на тротоарни настилки и бордюри на източното платно, корекция на нивото на шахтите и подмяна на капаците и полагане на износващ пласт с полимермодифициран асфалтобетон.

Обръщаме внимание шофьорите да се движат с повишено внимание в района предвид извършваните ремонтни дейности!

Булевард „Никола Петков“ е важна транспортна връзка и основна свързваща артерия между населените места в посока север - юг около град Казанлък.

Крайният срок за изпълнение на проекта е средата на месец януари 2022 г. Довършителните дейности включват подмяна и допълване на вертикалната сигнализация и направа на нова хоризонтална маркировка.

Обновленията целят изграждане на цялостна свързаност на велоалеите около града - от село Овощник до новоизграждания туристически комплекс „Светът на траките“ в землището на град Шипка.край Казанлък, част от провежданите политики на Кмета Галина Стоянова и нейния екип.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: