Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Христо Гидиков е новият председател Младежкия общински съвет в Стара Загора

Е-мейл Печат

Христо Гидиков е новият председател на Младежки общински съвет (МОС) Стара Загора с мандат 2021-2022 година. Единадесетокласникът в ПГСАГ „Лубор Байер“ клас със специалност "Транспортно строителство", беше избран сред четирима претенденти. След оспорвана дискусия, в коятo всеки от участниците изложи своите виждания за развитие и много зададени въпроси към всеки от тях, беше проведено тайно гласуване. Победител във втория тур беше Гидиков. Той е активен член на МОС за трета поредна година, член е и на Лео клуб Стара Загора Августа.

Основните моменти в представянето на новия председател бяха активно общуване между младежите на различни нива и инициативи. Той представи проект за залесяване на парк Аязмото, както и за обособяване на „стаи на открито” в дворовете на училищата за провеждане на занятия и занимания по интереси. В програмата му са включени още събития в подкрепа на превенцията на ПТП, чистотата на околната среда, обучения и семинари за развитие на лидерски умения и личностно развитие.

„Изборът ми за председател на МОС е удовлетворение за мен и гордост за моите родители. Успях да извоювам това постижение израствайки във времето и трупайки личен опит чрез обучения и активност. Най-важна за мен е оценката на моите приятели от МОС. Те приеха позитивно моята кандидатура и ме подкрепиха. Ще дам всичко от себе си, за да оправдая подкрепата, че застанаха до и зад мен, и ще се стремя МОС да имаме много добър и градивен мандат. Водещото за мен е, че ние младите хора от МОС трябва да бъдем активни в живота и света около нас, да генерираме идеи в полза на личностно и гражданско израстване на младите хора и най-важното да увличаме връстниците си чрез събития и инициативи, за да реализираме нашите идеи в тази насока“, категоричен е новият председател на Младежки общински съвет.

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: