Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Младежки общински съвет с инициатива за Деня на психичното здраве

Е-мейл Печат

Младежки общински съвет, съвместно със сдружение „Жените на Казанлък“ и със съдействието на Община Казанлък ще отбележат Световния ден на психичното здраве – 10 октомври.

На 11 октомври 2021г. /понеделник/ от 16.00 до 19.00ч на площад „Севтополис“ гр. Казанлък младежите ще стартират информационна кампания за психичното здраве под надслов „ Мълчанието няма да ти помогне“. В инициативата ще се включи и психолог от „Жените на Казанлък“ за въпроси и мнения на гражданите. Целта на инициаторите е да се даде гласност и открито да се говори за проблемите на психичното здраве.

Според данни на СЗО над 450 млн. души в света имат психични разстройства. За съжаление рядко хората с подобни проблеми се обръщат за помощ към психолог или лекар.

Световният ден на психичното здраве е ден за образование и гласност за психичното здраве, както и за борбата срещу стигмата на психичните заболявания в обществото. За първи път този ден се отбелязва през 1992г. по инициатива на Световната федерация за психично здраве.

 Пресцентър

Казанлък, 8 октомври 2021г.

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: