Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Започва продажбата на абонаментни карти за новите електробуси

Е-мейл Печат

От днес започва продажбата на абонаментни карти за пътуване по градските линии в Казанлък с новите елктробуси. Билетният център се намира на КООП пазара до входа на Общинското предприятие „Балканинвест“. От началото на следващата седмица ще заработят още два билетни центъра, които ще бъдат разположени в павилиони до комплекс „Здраве“ и на спирката срещу ДСК.

Абонаментните карти важат за градските линии с номера 1, 10, 11, 12, 13 и новата автобусна линия №8.

Таксуването ще бъде както до момента – ще има назначени кондуктори, а цената на билетчето е без промяна – 0,80 лв. Казанлъчани ще имат възможност да ползват и абонаменти карти, цените на които ще се определя в съответствие с броя пътувания за месец. За всички линии тя ще бъде на цена 30 лв. а за една от линиите – 25 лв. Учениците и пенсионерите могат да ползват отстъпка съответно от 30% и 20% от стойността на картата.

 Припомняме, че през февруари т.г. в Казанлък бяха изградени 23 нови спирки, на които предстои да бъдат монтирани светлинни информационни табла, които ще уведомяват за движението на новия градски транспорт в реално време. За целта ще бъде изграден Център за управление със специализиран софтуер, свързан с монтираните в електробусите GPS-и.

 Седемте електробуса, 5 броя 8-метрови (16 седящи места) и 2 броя 10,5-метрови (24 седящи места), пристигнаха преди броени дни в Казанлък, като те вече са позиционирани на своето депо под надлез „Катекс“, където вече са поставени и четирите зарядни станции. Днес модерните возила се сдобиха и с регистрационни табели, които предстои да бъдат поставени.

 С обучението на персоналът в новия градски транспорт ще бъде сложен успешния финал по изпълнението на етап 1 от проекта „Интегриран градски транспорт на гр. Казанлък”. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014–2020“, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG16RFOP001-1.024 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020 – Казанлък“. Въвеждането на екологично чист транспорт ще осигури на казанлъчани и техните гости независим от частни фирми, екологичен транспорт, с по-добро качество. Очакванията са емисиите на парникови газове да намалеят с близо 20 тона годишно.

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: