Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Най-тежката мярка за неотклонение за 24-годишния мъж, убил пенсионер в с.Дъбово, община Мъглиж

Е-мейл Печат

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 24-годишния И. К.

Делото се гледа по скайп-връзка, осъществена със Затвора – Стара Загора, предвид усложнената епидемична обстановка в страната и съгласно заповед на Председателя на съда.

Спрямо него е повдигнато обвинение за това, че на 3.12.2020 г. в с. Дъбово, община Мъглиж, е отнел чужди движими вещи – пари в размер на 20 лева и мобилен телефонен апарат от владението на 74-годишния И. Х., с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и грабежът е придружен с убийството.

Окръжен съд – Стара Загора прие, че събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Същото, според закона, се квалифицира като тежко умишлено. Самият обвиняем е дал подробни обяснения за случилото се, в които, по свой начин, се е признал за виновен. До момента той не е осъждан и не е имал криминалистични прояви, но деянието и деецът се определят като такива с висока степен на обществена опасност, поради което и съдебният състав определи той да остане с най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

 

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:


Времето

БанерСлушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: