Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Модерно звучене и фънки елементи в "Колко малко" - новият сингъл на певицата и автор Лина Никол

Е-мейл Печат

Неслучайно малко преди Коледа, Лина Никол представя новата си песен „Колкомалко“, която загатва какво да очакваме и от предстоящия албум на талантливатаизпълнителка. Песента е с модерно звучене и бързи темпове, с фънки бас линия иразтапящи вокали. Композицията и текстът към песента са дело на Лина Никол, а написванетой се оказва процес, отнел повече от 3 години, признава певицата.Аранжиментът към песента е на продуцента Боян Ангелов, а клипът е дело на ВасилСтефанов, отдавна наложил се като един от най-добрите режисьори в България, работилс Белослава, Михаела Филева, Ла Tи Да и др.“Отдавна исках да направя нещо бързо, което да накара хората да се раздвижат, но и даразберат, че има и такъв тип комерсиална музика, която не е точно по шаблон.Посланието на песента е насочено към всички нас, които все повече се откъсваме отреалността и изпускаме важни моменти, детайли, не живеем пълноценно и сме станалидоста пасивни особено когато говорим за лични взаимоотношения. Виждам как се епроменила комуникацията между хората, преградите са доста по-високи от преди илипсва една непринуденост и искреност.” – споделя Лина Никол за вдъхновението данапише „Колко малко“.

В момента тече и усилена подготовка по албума на Лина Никол, в който взимат участие различни музиканти и продуценти. Тя залага, както на бързи и динамични парчета, такаи на по-бавни RnB/Soul тракове, повлияни от артисти като Sinead Harnett, Sabrina Claudio, HER, NAO и др.

С една от композициите в албума, а именно дуетната песен “All I Need” с известния американски соул изпълнител Frank McComb, през ноември 2018 год. Лина Николполучава покана и гостува в предаването “In session” (с водеща Natasha Watts) по BBC Radio.

По време на инициативата „Коледа в писмо“, която се провежда за трета поредна година, Лина Никол представи официално и песента „Чудеса“. Тя е по идея на Мила Боги (Богомила Трайкова), музиката е дело на Лина Никол и Михаил Йосифов и аранжимент наМихаил Йосифов. Текстът на песента е резултат от творческото партньорство между БогомилаТрайкова и поетесата Десислава Динчева. Основното послание на песента е „Чудото си ти!“. Лина Никол участва и в проекта на д-р Милен Врабевски, който активно промотира последния си албум “Sorcery Inside”. През февруари 2020 на групата предстои Европейско турне заедно с легендарния барабанист на група ТОТО Саймън Филипс и вокалиста на група Rainbow Рони Ромеро.

Певицата участва и в успешния проект RnB Secrets, пресъздаващ едни от най-големите хитове на RnB и Soul музиката. Лина ни спомена, че можем да очакваме третото изданиепрез месец март 2020 година.

ЗА ЛИНА НИКОЛ:

Лина Никол е композитор и продуцент на 2 авторски мини-албума (единия, от които издава през 2015 г. - “Your love” с одобрената от EMI Publishing преработена версия наRnB хита “What you won’t do for love”); Победител е в 46-то издание на конкурса “Златна пролет” на БНР; През 2005 г. печели първо място в категория поп пеене по време на “Световен конкурс за таланти” (WCOPA-World Championship of Performing Arts), койтосе провежда в Лос Анджелис, САЩ; През 2016 г. заедно със своята лайв банда подгрява известния американски изпълнител Франк МкКомб на концерта му в София Лайв Клуб; През 2018 г. издава първия официален сингъл от предстоящия си албум - дует с Франк МкКомб “All I Need”, а песента е включена във високо признатите музикални уебсайтове“YouKnowIGotSoul” и “Soultracks”

 

СЛУШАЙТЕ НИ!Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

В момента слушате: Зарежда ...

Слушайте ни през web...


Зарежда ...

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: