Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Надиграхме Търговище с 81:75 в Старшата възраст по баскетбол

Е-мейл Печат

Момчетата на от БК "Розова долина" Казанлък надиграха БК "Светкавица" Търговище с 81:75 (в частите: 11:20, 39:40, 57:59 и 81:75). Макар да започнаха с водене в първата част, тя завърши с 11:20 за Търговище. Интригата в мача се наблюдаваше в останалите 3 части, където минути преди края на всяка една от тях розите изравняваха и повеждаха. Макар с малка разлика втората и третата част завършиха с разлика от 1 и 2 точки в полза на баскетболистите от Търговище. В последната част и ?малко над 4 минути преди края на срещата с поредната тройка казанлъчани успяха да поведат 72:67. А 2:40 преди края момчетата на Търговище успяха да изравнят на 74:74. В последните 11 секунди преди края Търговище от спечелените две наказателни успя да реализира само втората и не успя да догонят казанлъшките рози, които в последните 8 секунди  успяха да задържат своята преднина и с последните две наказателни успяха да заковат резултата на 81:75 с което получиха заслужено аплодисментите на публиката. Макар с тази победа, БК "Розова долина" остават на 8 място във временното класиране за пролетния полусезон. 

Старши-треньорът Николай Тенев се надява да подобрят играта в бъдеще "Това е първата им победа за пролетния полусезон в този група. Момчетата осъзнават много добре потенциала, който имат и ще излезем от тази дупка. Не трябва да забравяме, че това е първа година на нашия отбор в Старша възраст, където срещаме отбори с голяма възрастова разлика, защото повечето отбори са в горната граница на юношите, а ние сме в съвсем в началото и мисля, че това е основание за оптимизъм."

Момчетата до 16 години на БК "Розова долина" Казанлък останаха втори в крайното класиране след провелия се втори кръг на Регионалния турнир Родопи група Б в неделният ден. В турнира провел се в Казанлък в зала "Севтополис" младите рози победиха баскетболистите от града на тепетата с 61:56, и загубиха от баскетболистите на Сливен с недостижимата разлика от 43 точки (87:44). Така в крайното класиране Сливен е първи, Казанлък е втори и Трети остават момчетата от Пловдив.

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: