Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Ружди Ружди – Спортист №1 на Казанлък за 2016

Е-мейл Печат

„За първи път в България параспортисти влизат наравно с другите в спортна класация!“, благодари от името на параолимпийския шампион неговият треньор  Радостин Тодоров от Спортен клуб за хора с увреждания „Даниела Тодорова“, гр.Казанлък. Наградата за спортните постижения на Ружди Ружди в дисциплините хвърляне на диск и тласкане на гюле при хора с увреждания връчи общественият посредник на Община Казанлък и председател на Комисията по избора Гинка Щерева.

Кметът на Общината Галина Стоянова награди Радостин Тодоров в категорията „Треньор на годината“ и го поздрави за рекордите, Олимпийски и европейски успехи с Ружди Ружди.

За изключително успешната 2016г. бяха отличени в категория „Отбор на 2016“ футболистите на футболен клуб „Розова долина“, със старши треньор Александър Георгиев. За силния екипен дух, донесъл им много успехи ги поздрави председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов.

В официалната церемония на Община Казанлък по награждаването на най-добрите в спорта през миналата година в Долината на розите и на тракийските царе, които разнасят спортната слава на Казанлък участваха 12-те членове на Комисията – общински съветници и специалисти, старши учители по физическо възпитание и спорт, журналисти.

Навръх Атанасовден, Свети Атанасий Велики, покровител  на снеговете и ледовете донесе допълнително признание на Община Казанлък за спортни заслуги и цялостен принос в сферата на спорта.

За цялостен принос бе отличен Божидар Бояджиев, състезател по свободна борба в категория до 120 кг. Многократен държавен шампион по борба, който през 2005 г. печели пояса на най-престижния турнир по борба в България „Дан Колов“, участник в олимпийските игри в Атина 2004 и Пекин 2008. Европейски шампион за младежи през 1996 г. Бронзов медалист за младежи на световно и европейско първенство през 1998г. Неколкократен европейски шампион в първенствата при полицаите.

За принос в инвестициите в сферата на спорта в град Казанлък Община Казанлък присъди награда на Васил Аргиров, председател на Волейболен Клуб „Казанлък“. Вече пет години той влага средства в развитието и успехите на клуба.

Миналогодишният първенец в спортната класация Тенчо Караенев е №2 за 2016г.. Състезателят на спортен клуб „Аргус ММА“ стана държавен шампион при мъже в категория до 93 кг., отличен с бронзов медал на Европейското първенство в Чехия, Прага и със сребърен на Световното в Лас Вегас, САЩ, с което удвои постиженията си от 2015г.

На третата символична стълбичка на победителите застана Валентин Цветков от Лекоатлетически клуб „Цветанка Христова“. Републикански шампион при юноши, младша и юноши, старша възраст в дисциплината хвърляне на копие, която му донесе 4-то място на Балканските игри в Крушовац, Сърбия и 19-то на Европейското първенство за юноши младша възраст в Тбилиси, Грузия.

Сред първите десет най-добри спортисти за миналата година в класацията на Община Казанлък своето признание получиха:

4 място - Даниела Тодорова, Спортен клуб за хора с увреждания „Даниела Тодорова“,

5 място -  Мартин Папанов, Колоездачен клуб „Лястовица-1905“,

6 място -  Емил Рачев, Футболен клуб „Розова долина“,

7 място - Диян Минчев, Спортен клуб „Аргус ММА“ ,

8 място - Костадин Щерев, автомобилен спортен клуб „Ефко Рейсинг“,

9 място - Християн Въгляров, Клуб по спортни танци „Киара – Н“,

10 място - Василена Папанова, Волейболен Клуб „Казанлък“.

В залата на Младежкия дом в града кметът на община Казанлък Галина Стоянова благодари на Омбудсмана Гинка Щерева за доброто посредничество между спортните клубове и Общината и пожела на всички спортисти да са здрави и в силите си, за да покоряват нови върхове.

Пресцентър на община Казанлък

 

СЛУШАЙТЕ НИ!Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

В момента слушате: Зарежда ...

Слушайте ни през web...


Зарежда ...

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: