Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

БНТ ПРОСЛЕДИ ПЪРВИТЕ СНИМАЧНИ ДНИ НА „ВЪЗВИШЕНИЕ”

Е-мейл Печат

Премиерата на филма се очаква през 2017 година

Екип на Българската национална телевизия ексклузивно проследи първите снимачни дни на филма „Възвишение” и зрителите на обществената медия са първите свидетели на творческия процес. БНТ е копродуцент на проекта, базиран на едноименния роман на Милен Русков. Снимките на „Възвишение” започнаха в началото на 2016 година и се осъществяват на четири етапа, като в момента предстои финалният период. Премиерата на амбициозния филмов проект на голям екран се очаква през следващата година.

Режисьор на „Възвишение” е Виктор Божинов, снимал най-знаковите епизоди на хитовата поредица "Под прикритие" и редица други телевизионни проекти. Продуцент е Иван Дойков, в чието портфолио също влиза сериалът "Под прикритие", както и игралният филм "Мисия Лондон". Сценаристи са Нели Димитрова, Виктор Божинов и Милен Русков, който е и автор на диалозите.

Силната история на „Възвишение” умело преплита исторически факти с художествена измислица. Тя връща времето в 1872 година, когато Димитър Общи (в ролята Филип Аврамов) и неговата чета осъществяват Арабаконашкия обир.

Гичо и Асенчо са основните персонажи както в романа на Милен Русков, така и в едноименната екранизация. В романа са определени като "малко революционери, малко разбойници", които тръгват да се борят за Голямото дело, а именно - Освобождението на България. На тях е възложена задачата да намерят и лично да предадат писмо до Васил Левски, но изглеждат сякаш случайно са попаднали сред останалите "юнаци". Това търсене се превръща в трагикомично приключение, изпълнено с интриги, подлост и предателства. Техният революционен ентусиазъм постепенно е изместен от разочарование и огорчение.

В ролята на Гичо се превъплащава вече добре познатият на българската публика Александър Алексиев. Като Асенчо зрителите ще имат удоволствието да видят младият актьор Стоян Дойчев, за когото „Възвишение” е дебютен филм.

Актьорският състав на четата на Димитър Общи включва още Христо Петков като Тодор Шумненеца; Кирил Ефремов като Петко Страшника; Благовест Благоев в ролята на Наш Тотко; Станислав Ганчев ще бъде Пейо Бръмбара; Румен Гавазанов като Георги Чумата; Антонио Димитриевски в ролята на Григор Стойневски Македонеца; Ивайло Димитров като Стефан Жълада; Владимир Михайлов ще бъде Симо Влаха, а в ролята на Велчо Шунтов, зрителите ще видят Веселин Анчев.

 

 

 

 

 

 

 

 

СЛУШАЙТЕ НИ!Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

В момента слушате: Зарежда ...

Слушайте ни през web...


Зарежда ...

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: