Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

„Бохеми“ фест Банско – най-добрият балкански фестивал в България

Е-мейл Печат

За втора поредна година Балкански фестивал „Бохеми“ Банско превърна пиринското градче във фестивален център. Звезди, като легендарния Дино Мерлин, Кристиян Азирович оркестър, оркестър „Карандила“ и за първи път в България – Магнифико, дойдоха в Банско, за да се качат на сцената на „Бохеми“.

На 3-ти септемрви, началото на фестивала, Дино Мерлин дойде в България за първи път от 20 години с най-новото си шоу „Хотел Национал“, като пя емоционално и енергично повече от 2 часа. Публиката беше многонационална, като наброяваше близо 10 000 души в центъра на Банско. Атмосферата беше наелектризирана от хилядите фенове и вълнението на самия Дино Мерлин и изключителната му група музиканти. 

На 4-ти, втората вечер на фестивала, на сцената блеснаDIA – перлата на „Бохеми“ 2016. Тя впечатли публиката както с прекрасния си глас и специфичен електро аранжимент на народни песни, така и със страхотно шоу. Заедно с DIA се изявиха танцова формация „Еремия“, съпроводени със зрелищен огнен спектакъл. След това Кристиян Азирович оркестър, най-добрите трубачи в Сърбия, превзеха площада в Банско с мощен балкански грохот.

4-ти септември отбеляза първата изява на словенския изпълнител Магнифико и неговата група в България. Аристократите от Словения бяха подобаващо облечени – с костюми и фракове, представяйки една изтънчена версия на Балканите. Магнифико изпълни както песни от новия си албум Charlatan de Balkan, така и утвърдилите се хитове HirAjKamHirAj Go, GivMi Mani, Pismo Kumuи други. Групата беше запленена от публиката в Банско и красотата на България и обеща да се върне отново!

Балкански фестивал „Бохеми“ Банско благодари на всички присъстващи, на всички партньори, на Община Банско, без която събитието нямаше да се състои, както и на изпълнителите тази година. Изключително сме щастливи, че имахме възможността да сбъднем хиляди мечти и да реализираме още веднъж „Бохеми“ Банско – най-добрият фестивал за балканска музика в България.

Снимки: Елица Миланова
 

СЛУШАЙТЕ НИ!Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy

В момента слушате: Зарежда ...

Слушайте ни през web...


Зарежда ...

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: