Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

С над 71% Галина Стоянова печели доверието на казанлъчани за кмет на Общината

Е-мейл Печат

Жителите на Община Казанлък дадоха убедителната си подкрепа за ГЕРБ - за кмет втори мандат, мнозинство общински съветници и кметове на населени места


Free Joomla Extensions

„Благодаря на всички жители на Община Казанлък, които ни гласуваха доверие за още един мандат за кмет на Общината, дадоха убедителната си подкрепа за общински съветници и кметове на населени места от ГЕРБ. Там, където вече разполагаме с окончателни резултати, изборът за кмет в най-големите села в общината е за ГЕРБ”, това заяви на пресконференция Галина Стоянова, която по предварителни данни, спечели безапелационно със 71.18% доверието на казанлъчани втория си кметски мандат още на първи тур. Предизборната кампания на партията в града на розите тя определи като диалогична, обърната с лице към хората и толерантна спрямо останалите кандидати в местната власт. Гласът на всеки гражданин бе отново чут, а резултатите от изборите са логични, убедителни и показват, че казанлъчани желаят общината да се развива с още по-бързи темпове и в следващите години. „Ние се ползвахме от добрия тон и добронамереността, от екипната работа. Както до сега, така и занапред, ние не разчитахме и няма да разчитаме на черния PR. Чрез вота си казанлъчани посочиха на всички ни, че доброто в нашата община трябва да продължи да се развива, че трябва да живеем във все по-голямо разбирателство, защото само тогава можем да имаме успех”, категорична бе Галина Стоянова.

По предварителни данни ГЕРБ печели доверието и за общински съветници в Община Казанлък с 36%, което е над 10 000 гласа. Спрямо изборите за местна власт през 2011 г., сега резултатът е по-добър. Групата съветници от ГЕРБ ще бъде най-голямата в новия Общински съвет. Партията участва в местните избори с пълна листа от 37 кандидати за съветници, сред които имаше и на малко нови лица. Въпреки това, убедителните резултати са на лице. „Ние се ползвахме от привилегията на преференциалния вот, което ни даде възможност да се състезаваме не само с останалите политически сили, но и помежду си. Това е и гаранцията, че в новия Общински съвет ще влязат хора професионалисти, с нужните качества и опит”, заяви Радиана Стефанова – ръководител на групата съветници от ГЕРБ в Общински съвет 2011-2015 г. Към нейните думи се присъедини и председателят на Общинския съвет в мандат 2011 – 2015 г. Николай Златанов, който подчерта: „Постигнатият резултат за кмет на Общината ни дава увереност, че е бил правилен начинът на работа, който наложихме през последните четири години между Общинския съвет и общинска администрация. Ще се опитаме този дух на работа да го наложим и в новия Общински съвет, отворени сме към съвместна работа и диалог с всички нови общински съветници или нови групи, които ще се образуват в бъдещия Местен парламент”.

На журналистическия въпрос: ”Как ще коментирате фактът, че в кметската надпревара сте трети по резултат сред останалите общини с над 50 000 жители” Галина Стоянова отговори: „През последните 4 години ние като екип се състезавахме с големите общини в България. Това е и състезателен дух, който се е предал на жителите на нашата община. Най-вероятно те са възприели от нас желанието ни Казанлък да става все по-голям и разпознаваем с успехите си сред големите общини”.

Пресцентър ГЕРБ-Казанлък

 

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: