Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Заради некадърността на правителството, Господ ни прати потоп

Е-мейл Печат

Гледайки новините по телевизията преди няколко дни останах възмутен от една жителка на Добрич, чийто имот е пострадал от наводнението. Пряко в ефир тя поиска оставката на кмета Детелина Николова, защото не се е погрижила за почистването на деретата. Това изказване ме провокира да се поровя в звуковия и писмен архив на Радио Севтополис. Открих записите от пресконференцията на кметовете избрани с бюлетината на ГЕРБ и техните изказвания пред Бойко Борисов на срещата им в Казанлък през февруари тази година.

Прочитайки декларацията, която беше приета тогава, си спомних за емоционалното изказване на госпожа Детелина Николова - кмет на Добрич. След внимателно прослушване ми направи впечатление, че проект за ремонтни дейности на същото това дере е бил отхвърлен от правителството по програма "Развитие на регионите". Още тогава госпожа Николова заяви: "Дано тази година да няма големи валежи, защото зоната е много опасна. Правителството не разбира, че с отказа си да финансира този проект обрича хората живущи в района". Напомням ви, че Добрич е една от общините (подобно на Казанлък), чиито проекти по тази програма бяха отхвърлени без мотиви и без никакво разглеждане.

Като че ли госпожа Николова се оказа лош пророк. Господ изпрати толкова много дъжд, че удави точно този район на Добрич. Сега от БСП задават въпроси кой е виновен за ситуацията там и защо местната власт не е реагирала адекватно. Отговарям на управляващите съвсем кратко отново с въпрос: "Щеше ли да се получи същото, ако до месец юни това дере и района бяха обезопасени със средства от "Развитие на регионите"? Сигурно не!

Въпреки съпричастността си към пострадалите от водната стихия, в никакъв случай не оправдавам тази гражданка, която вменява чужда вина на своя кмет. Но я разбирам. Искането на оставка не трябва да бъде отправено към кмета Николова, а към самото правителство. Месеци минаха откакто без ясни критерии министрите отхвърлиха стотици такива проекти на общините управлявани от ГЕРБ. Потопът беше божие наказание за нехайството на правителството, но за съжаление отново пострадаха невинни хора.

В заключение мога да заявя, че сега типично за управляващата коалиция вината се прехвърля от болната на здравата глава. Вместо да си направят съответните изводи, кукловодите на Орешарски отново се замерят с обвинения един към друг. А народът... да яде пасти, като няма хляб.

На снимката: Пресконференция на кметовете на ГЕРБ в хотел "Зорница"- 8.02.2014 г. Първата от ляво е кметът на Добрич Детелина Николова.

Снимка: Пресцентър на ПП "ГЕРБ" - Казанлък

Димир Говедаров

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: